Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar carriere

‘Door materiaalstromen te optimaliseren verbeteren we de efficiëntie en circulariteit van onze bedrijven’

Sinds 4 maart 2024 loopt Simon Torensma stage bij ons. Dit doet hij bij de R&D (Research en development) en KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieuafdeling) en bij Ohpen Ingenieurs. Als student Milieukunde aan Hogeschool van Hall Larenstein in Leeuwarden, waar hij zich in zijn derde studiejaar bevindt, gaat hij zich bezig houden met onze materiaalstromen.

Materiaalstromen

Simon richt zich op de materiaalstromen binnen Oosterhof Holman. Het doel is om meer controle en inzicht te verkrijgen in de exacte inkomende én uitgaande materialen per bedrijfsonderdeel. Door een blauwdruk te maken van de materiaalstromen krijgen we een betere structuur in de dataverzameling. De nadruk ligt vooral op de bulkmaterialen, beton, hout, zand en asfalt. Aan de ene kant wordt aandacht besteed aan wat er binnenkomt en uitgaat per bedrijfsonderdeel. Aan de andere kant komt er ook materiaal terug via recyclingbedrijven zoals Weboma en Gruno. Met het te verkrijgen inzicht kunnen we de circulariteit van de materiaalstromen beter beoordelen en optimaliseren. We hopen dat hiermee nieuwe kansen aan het licht komen om concrete stappen te zetten richting meer hoogwaardig hergebruik.

Echt leerbedrijf

De eerste weken zijn Simon goed bevallen. Hij leert veel van stagebegeleiders Maaike Kunst en Ömer Türkmen, die hem veel vertellen over de verschillende bedrijfsonderdelen van Oosterhof Holman. ‘Ik merk daarnaast dat de collega’s veel kennis hebben en daarnaast jarenlange ervaring hebben die ze graag delen. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam, waardoor ik mijn kennis kan uitbreiden. Wat dat betreft is het een echt leerbedrijf.’

Circulariteit

Deze week is het de Week van de Circulaire Economie. Binnen de stageopdracht van Simon is circulariteit van groot belang. Met de groeiende wereldbevolking neemt de vraag naar bouwmaterialen toe, wat resulteert in stijgende prijzen. Door zorgvuldig en circulair om te gaan met materialen, besparen we kosten en gaan we efficiënter om met onze grondstoffen. Daarmee dragen we bij aan een beter leefklimaat voor morgen.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN