Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Zuidlanden Leeuwarden kleurt groen

Het planten van bomen lijkt een eenvoudige klus. Toch komt er meer bij kijken dan gedacht. Zo wordt iedere boom aan een grondige inspectie van onze ETW’er (European Tree Worker) Arjen van der Zee onderworpen. Dat is ook gebeurd bij een project dat Oosterhof Holman Groen in opdracht van gemeente Leeuwarden uitvoerde in de Zuidlanden, een nieuwbouwwijk in de Friese hoofdstad met verschillende buurtschappen.

Grondverbetering bomen

Waar bij andere buurtschappen al werkzaamheden zijn verricht, zijn we in juni begonnen met de voorbereiding op de boomplanting in Techum. Daar is allereerst grondverbetering toegepast en vervolgens is de beluchting klaargemaakt. Begin december werden 96 bomen gebracht, klaar om geplant te worden. Bomen met kluit worden door Oosterhof Holman Groen altijd met kluithaak (inclusief stropjes) van de wagen gelost. Omdat er dan weinig tot geen druk op de stam komt bij het omhoog hijsen van de boom is het niet schadelijk en heeft het geen effect.

Boominspectie door ETW’er

Alvorens het planten wordt een boom eerst geïnspecteerd door onze ETW’er Arjen. Hij constateert gebreken en aantastingen aan een boom. De stam moet bijvoorbeeld recht zijn en vrij van beschadigingen. Verder moet de beworteling voldoende vertakt zijn en niet uitgedroogd zijn of wurgwortels bevatten. Dit zijn slechts enkele punten waarop een boom geïnspecteerd wordt. Wanneer een boom vervolgens goed is bevonden wordt deze naar de plaats van bestemming gebracht en door de boomwerkers geplant. Hierbij is het erg belangrijk dat de boom recht staat en op de juiste hoogte  geplant wordt. Aangetaste bomen mogen niet geplant worden.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN