Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Werkzaamheden dichtbij huis: groot onderhoud Lauwerzijl

Op 23 september jl. zijn we als hoofdaannemer begonnen met groot onderhoud aan de N388, beter bekend als de weg tussen ’t Hoekje en de Nittersdijk nabij Lauwerzijl. In opdracht van de provincie Groningen wordt ruim vier kilometer weg opnieuw geasfalteerd. Medio november a.s. is de klus klaar.

Lauwerzijl toegankelijk

Het gaat dus om de toegangswegen rondom Lauwerzijl. ‘’Om te zorgen dat Lauwerzijl voor de bewoners toegankelijk blijft, hebben we het project in twee fasen verdeeld’’, aldus Wouter Kroon, assistent uitvoerder bij Oosterhof Holman. ‘’Dit houdt in dat eerst de weg van Lauwerzijl tot aan de kruising bij de Nittersweg wordt aangepakt en daarna het stuk van Lauwerzijl tot aan ’t Hoekje.’’ Tijdens dit project zorgt Wegwijsrent voor de benodigde verkeersmaatregelen, waaronder omleidingsroutes met de nodige bebording. Hierdoor kunnen onze collega’s veilig aan de weg werken.

Frezen, asfalteren, beton opbreken en beton aanbrengen

Eerst wordt de bovenste laag van de weg gefreesd. Hiervoor zijn twee asfaltfrezen ingezet, waaronder een frees van onze gespecialiseerde partner in de wegenbouw: WEMAC. Het gefreesde asfalt wordt naar Asfalt Productie Westerbroek (APW) gebracht. Zoals de naam verklapt, is dit een bedrijf waar asfalt geproduceerd wordt. Maar dat niet alleen, ook het bijmengen van gerecycled asfalt vindt hier plaats. Op deze manier dragen we bij aan circulariteit.

Na het frezen vindt een controle plaats door de provincie, waarbij gekeken wordt of er nog bakken zijn (plekken die nog verder gefreesd moeten worden). Na het frezen volgt het asfalteren. Eerst wordt een tussenlaag aangebracht van 5 centimeter, gevolgd door een deklaag van 3,5 centimeter dik. De deklaag wordt bij voorkeur in één keer aangebracht. Dit gaat om maar liefst 2200 ton asfalt. Aangezien de weg een aantal centimeters verhoogd wordt, zal ook de betonstrook langs de weg worden vernieuwd. Eerst wordt het oude beton opgebroken. Daarna wordt er nieuw beton aangebracht, zodat het beton weer mooi aansluit op het asfalt.

Lekker dichtbij huis

Het onderhoud vindt plaats vlakbij onze hoofdvestiging in Grijpskerk. Dat is ideaal volgens Wouter: ‘’Als je iets nodig hebt, kan je het gemakkelijk ophalen. Ook de keet was binnen vijf minuten gebracht.’’

Gerelateerd:

Deel op Facebook Deel op LinkedIN