Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Het vervangen van steigers in het Friese Lemmer

Veelzijdigheid, vertrouwen en verbinden. Dat zijn de kernwaarden van Oosterhof Holman. Deze waarden laten we in elk project dat we uitvoeren naar voren komen. Een mooi voorbeeld hiervan is het vervangen van de steigers van Vluchthaven te Lemmer.

De werkzaamheden bestonden uit het vervangen van twee steigers, namelijk de calamiteitensteiger en de bruine vloot steiger. In opdracht van gemeente de Fryske Marren mochten we dit werk uitvoeren.

Het project hebben we van bestek ontwerp tot realisatie in eigen huis uitgevoerd. Het bestek ontwerp is door onze engineeringsafdeling uitgewerkt in 3D, waarna het constructiewerk in onze werkplaats in Harlingen is samengesteld en gelast. Ook het betonwerk is geheel in eigen beheer uitgevoerd.

De nieuwe constructie van de calamiteitensteiger (naast calamiteiten ook in gebruik voor het afzetten van auto’s voor de binnenvaart) bestaat uit een betonnen landhoofd, stalen vakwerkbrug en twee met hardhout beklede afmeerpalen. Het geheel is gefundeerd op stalen buispalen.

Voor het vervangen van de bruine vloot steiger is gekozen voor een duurzame oplossing. Alle bestaande houten Basralocus palen zijn op de kop weer teruggeplaatst, de wrijfgording en hardhouten klossen zullen ook hergebruikt worden. De onderbouw, buiten het zicht, zal worden uitgevoerd in duurzaam KLP.

Een mooi multidisciplinair werk dat inmiddels al in gebruik is genomen door de opdrachtgever. En nu het vaarseizoen is geopend, ligt de Vluchthaven er weer heel mooi bij!

Verwante expertises
Deel op Facebook Deel op LinkedIN