Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

SWO Groen: SamenWerkende Ondernemers

SWO Groen bestaat uit drie groenbedrijven die zich in samenwerking met Wijkdeal de Wijert en TerraNext inzetten voor een maatschappelijk doel: het ‘vergroenen’ van de openbare ruimte en het verbeteren van het onderhoud van de wijk. Het traject dat in 2018 startte biedt werk én opleidingsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Werken en leren

SWO biedt mensen die minimaal twee jaar een bijstandsuitkering krijgen de mogelijkheid tot een participatiebaan, gekoppeld aan een hoveniersopleiding. In dit werk- en leertraject biedt TerraNext één dag in de week scholing aan en verzorgt SWO de praktijklessen.

Twee vliegen in één klap

De bewoners in de wijk geven aan welke projecten in het groen zij belangrijk vinden. Op deze manier worden er twee vliegen in één klap geslagen: de hoveniers in opleiding doen werkervaring op en tegelijkertijd worden plannen voor een groenere en schonere wijk direct gerealiseerd.

Deelnemende groenbedrijven

SWO Groen is een initiatief van Oosterhof Holman Groen, SIGHT Landscaping en Groenvoorziening A.J. Van Der Werf. Wij van Oosterhof Holman Groen hebben al ruim 25 jaar ervaring met het inrichten en onderhouden van de groene buitenruimte. Onze hoveniers doen werk op grote en op kleine schaal. SIGHT landscaping is een landelijk opererend groenbedrijf dat projecten doet voor overheden, bedrijven en instellingen, zorgcentra en bedrijven in de horeca en recreatie. Groenvoorziening A.J. Van Der Werf specialiseert zich in de aanleg, het beheer en het onderhoud van groene buitenruimtes.

Meer informatie

Meer informatie over het traject en het aanmelden hiervoor? Ga dan naar www.swo-groen.nl

 

Bron: Swo-groen.nl, wijkdealdewijert.nl, sightlandscaping.nl

Verwante expertises
Deel op Facebook Deel op LinkedIN