Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Succesvolle vervanging historische vloeddeuren Haarlemmerschutsluis

In april 2018 heeft Koninklijke Oosterhof Holman de vloeddeuren van de Haarlemmerschutsluis in Amsterdam vervangen. Een bijzonder project want de hectiek van de Amsterdamse binnenstad, de historische waarde van de zeventiende eeuwse sluis en de grote tijdsdruk om de sluis weer in bedrijf te stellen stonden op gespannen voet met elkaar. Maar projectleider Pieter van Dijk en zijn team hebben in een paar dagen de nieuwe deuren perfect pas gemaakt. Pieter van Dijk: “De deuren zijn nieuw maar passen qua uitstraling goed bij de sluis. Ik ben heel trots op de kwaliteit van de oplossingen die ons team heeft bedacht.”

Tegenslagen

En dat was nog niet makkelijk. Na een lange aanlooptijd waarin het project een paar keer naar achteren moest worden geschoven, kon het team in april eindelijk echt aan de slag. Pieter van Dijk: “Een belangrijk onderdeel van het plaatsen van nieuwe deuren is het ter plaatse passend maken van de deuren. Want om een goed werkende sluis te maken, moeten de deuren perfect sluiten. Je maakt ze dus iets te groot en gaat dan op locatie passen. Je plaatst de deuren, kijkt hoeveel eraf moet, haalt ze op de kant en gaat bijschaven, dan hang je ze weer terug en ga je weer passen. Net zo lang tot ze perfect zijn. Gelukkig had gemeente Amsterdam voor een tijdelijk vaarverbod gezorgd bij de Haarlemmerschutsluis en daardoor liep het hele proces als een geoliede machine. In een recordtijd kregen we de deuren pas en tegen 16.00 uur liepen we een halve dag voor op de planning.”

Samenwerking

Dat is dan ook het belangrijkste wat de ervaren projectleider van dit project geleerd heeft. Pieter van Dijk: “Goede samenwerking met je opdrachtever is essentieel. Gemeente Amsterdam heeft voor dit project haar faciliterende rol heel goed ingevuld. En omdat we allebei hetzelfde doel voor ogen hadden, namelijk het project uitvoeren, hebben we samen de moeilijkheden in de voorbereidingsfase overwonnen. Het resultaat: een snelle uitvoering, perfect sluitende deuren en minimale hinder voor de omgeving.”

Auteur: Manouk Minneboo

Verwante expertises
Deel op Facebook Deel op LinkedIN