Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Strakke planning essentieel bij herstelmaatregelen spooronderdoorgang A28

Terwijl bijna heel Nederland zich begin december bezighield met de goedheiligman, stond voor Oosterhof Holman het Sinterklaasweekend in het teken van de herstelmaatregelen aan de spooronderdoorgang A28, ten noorden van Hoogeveen (Fluitenberg). Een bijzonder werk omdat werken aan de snelweg om een zeer strakke planning en uitvoering vraagt. Dit werd versterkt door de korte voorbereidingstijd van twee weken en het feit dat het een koopavond én Sinterklaasweekend betrof. Een mooi werk voor Oosterhof Holman Infra.

Veilig gebruik garanderen

“Al jaren zijn de voegen van de onderdoorgang een zwak punt”, vertelt Tijs Helmholt van Oosterhof Holman. “Wateroverlast vanuit de ondergrond zorgt voor lekkages op diverse plekken. Uiteraard zijn in het verleden meerdere maatregelen getroffen om de druk van het grondwater tegen te gaan, maar om veilig gebruik van de onderdoorgang te kunnen garanderen worden regelmatig herstelwerkzaamheden aan de voegen en deklaag – die qua stroefheid niet meer voldeed – uitgevoerd. Op de vrijdagavond zijn de eerste werkzaamheden gestart. Hier lagen de grootste risico’s door een ‘kritieke’ voeg; we wisten op voorhand niet wat zich onder de lekkende voeg bevond.” Maar gelukkig viel de situatie mee en kon het draaiboek nog steeds op het uur nauwkeurig worden gevolgd; ook op de daarop volgende zaterdagmiddag.

UAV-gc

Het werk is aanbesteed middels een UAV-gc contract. Dit betekende onder meer het opstellen van een integraal veiligheidsplan en de zeer gedetailleerde planning per uur. De voegen zijn door SealteQ geïnjecteerd.

Verwante expertises
Deel op Facebook Deel op LinkedIN