Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Advies op maat Contact opnemen
  Terug naar Projecten

  Onder de projectnaam ‘Samen aan de Leiding’ hebben Waterbedrijf Groningen, Enexis Netbeheer en gemeente Groningen gezamenlijk de opdracht gegeven om de elektriciteits- en openbare verlichtingskabels en de water-, gas- en rioolleidingen in de wijk Noorderplantsoenbuurt en de Hoogte in één keer te vervangen. Met als doel om door de bundeling van deze werkzaamheden efficiënt te kunnen werken en maar eenmaal overlast te veroorzaken in de wijk. Via deze projectenpagina houden wij u op de hoogte van de laatste informatie en ontwikkelingen van het project.

  Update 21 juli 2021

  We gaan van start! Na anderhalf jaar aan voorbereidingen gaat de schop in de grond! Op 16 augustus starten we met het vervangen van de elektriciteitskabels en gas- en waterleidingen. Een echte mijlpaal in dit mooie proefproject.

  We starten in deelgebied 1, die bestaat uit de Asingastraat, Van Oldenbarneveltlaan, Adriaan Pauwstraat, Almastraat, Johan de Wittstraat, Allersmastraat, Bedumerstraat en de Bedumerweg. Afhankelijk van de voortgang kan deze planning van week tot week veranderen, hieronder vindt u dus de voorlopige planning. Bewoners krijgen nog apart bericht wanneer we bij hen in de straat aan de slag gaan. Voor bewoners in deelgebied 2 en 3 geldt dat zij geïnformeerd worden wanneer we in deze gebieden aan de slag gaan. In totaal duren de werkzaamheden van het project circa 1,5 jaar. U kunt de meest actuele planning hier op de website vinden.

  Planning

  Om de werkzaamheden overzichtelijk en beheerst te kunnen uitvoeren is het projectgebied opgeknipt in drie deelgebieden; deelgebied 1, deelgebied 2 en deelgebied 3. Vervolgens zijn deze deelgebieden weer onderverdeeld op straatniveau. Op het kaartje hieronder kunt u zien in welk deelgebied uw straat valt.

  Deelgebieden

  Planning Deelgebied 1

  Straat Start werkzaamheden Werkzaamheden
  Asingastraat 16 augustus 2021 Gas & Elektra
  Van Oldenbarneveltlaan – Almastraat fase 1 16 augustus 2021 Elektra
  Adriaan Pauwstraat 24 augustus 2021 Gas & Elektra
  Almastraat 17 september 2021 Gas & Elektra
  Johan de Wittstraat 29 september 2021 Gas & Elektra
  Bedumerstraat fase 1 22 oktober 2021 Gas & Elektra
  Bedumerweg fase 1 16 november 2021 Gas & Elektra
  Bedumerstraat fase 2 1 december 2021 Gas & Elektra
  Bedumerweg fase 2 28 december 2021 Gas & Elektra
  Van Oldenbarneveltlaan fase 2 4 januari 2022 Water
  Allersmastraat 13 januari 2022 Gas & Elektra

  Mogelijke hinder

  In verband met de werkzaamheden kan het voor komen dat er tijdelijke wegomleidingen worden ingesteld. Deze omleidingen worden altijd een week voorafgaand aan de werkzaamheden met gele borden aangekondigd.

  De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 7.00 uur ‘s ochtends en 16.00 uur in de middag. In verband met het vervangen van de kabels en leidingen, kan het voor komen dat er een korte onderbreking in de toevoer van water, elektra en/of gas ontstaat. Wanneer dit het geval is, ontvangt u 5 werkdagen van tevoren een brief op de deurmat. We proberen om de hinder zo klein en kort mogelijk te houden. Helaas kunnen we dit nooit altijd helemaal voor komen.

  Klachten en/of overlast melden

  Ondervindt u hinder van de werkzaamheden, of heeft u een andere opmerkingen? Allereerst spijt het ons dat u hinder ondervindt. Via het klachtenformulier kunt u uw melding doen. Klik hier voor het formulier. Na melding via het formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.

  Veelgestelde vragen

  Klik hier voor de meest gestelde vragen.

  Contact

  Tijdens de uitvoering van Samen aan de Leiding maken wij gebruik van de BouwApp. Via deze app brengen we u direct op de hoogte van werkzaamheden en andere ontwikkelingen. Daarnaast kunt u makkelijk contact met ons opnemen. De BouwApp is via de QR-code te downloaden op uw telefoon. De app is ook te vinden in de Appstore en Playstore. Als u vragen hebt over het project Samen aan de Leiding kunt u terecht bij de omgevingsmanager via het e-mailadres sadl@oosterhofholman.nl.

  Deel op Facebook Deel op LinkedIN