Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Reiniging scheepshuid Vlieborg

De scheepshuid van de Vlieborg van rederij Wagenborg is onlangs gereinigd in de haven van Rotterdam, door Fleet Cleaner en OH Shipcleaning. Op de scheepshuid zat zware aangroei met slijm en algen, wat geheel verwijderd en opgevangen is door de innovatieve installatie. De opgevangen aangroei is zorgvuldig gefilterd om te voldoen aan de milieurichtlijnen van Rijkswaterstaat.

Unieke oplossing

Omdat de Vlieborg niet geladen was tijdens de reinigingsdienst, bevond een groot deel van de aangegroeide scheepshuid zich boven water. Onno Steenweg, superintendent bij Wagenborg, benadrukt het belang van boven water reinigen: “De meeste aangroei verzamelt zich rond de waterlijn. Doordat de methode van Fleet Cleaner zowel boven als onder water werkt, verhoogt dit de operationele flexibiliteit voor de rederij enorm. Het is een unieke oplossing.”

Mooie beelden van de Vlieborg in de nacht

Eigen navigatiesystemen

Het zicht onder water was zeer beperkt tijdens de reiniging. Echter door het unieke positiebepalingsysteem en videosystemen was het nog steeds mogelijk om een nauwkeurige reiniging uit te voeren van de scheepshuid. Fleet Cleaner gebruikt zelf ontwikkelde navigatiesystemen om een hoge kwaliteit reiniging te realiseren, zelfs in zulke omstandigheden.

Met de reiniging van de Vlieborg, en recentelijk ook de reiniging van het Marcor bulkschip in Rotterdam, heeft Fleet Cleaner zichzelf geintroduceerd in Nederlandse havens als de nieuwe standaard voor scheepsreiniging.

Foto’s: René Klootsema

OH Shipcleaning

Fleet Cleaner is een innovatieve scheepsreinigingstechnologie. De dienst wordt aangeboden door OH Shipcleaning. Meer informatie kunt u vinden op www.fleetcleaner.com of en www.ohshipcleaning.com.

Verwante expertises
Deel op Facebook Deel op LinkedIN