Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

P+R Reitdiep Groningen onmisbare schakel in vervoersnetwerk Groningen

Het P+R Reitdiep markeert de stadsentree van Groningen sinds oktober 2017. Een markant project dat door verschillende disciplines van Koninklijke Oosterhof Holman is uitgevoerd. Zo heeft onze dochteronderneming Elize Energie zonnepanelen geplaatst op de droogloop, en de technische ruimte voor de zonnepanelen en elektriciteit gerealiseerd. Ook brachten we de gehele infrastructuur, groenvoorzieningen en straatmeubilair aan.

Beoordeling gemeente Groningen

0.0Samenwerking
0.0Veiligheid
0.0Kwaliteit
0.0Duurzaamheid
0.0Hinderbeperking

Over het project

P+R Reitdiep biedt plaats aan circa 300 auto’s. Wie hier zijn auto parkeert, kan met de bus of fiets eenvoudig en snel het Centraal Station, de binnenstad of het UMCG bereiken. De P+R is voorzien van digitale informatiepanelen, fietsenstallingen, zonnepanelen, laadvoorzieningen voor elektrische auto’s en toiletten. Een echte blikvanger is de droogloop die parallel aan de N355 ligt. Het mooi vormgegeven object wordt uitgerust met  zonnepanelen van Elize Energie. Omwonenden kunnen profiteren van de duurzaam opgewekte stroom.

"Jullie hebben de uitdaging aangedurfd op eigen kosten en verantwoordelijkheid een exploitatie op te richten voor zonne-energie. Bovendien zijn jullie gecertificeerd op niveau 5 van de CO2-Prestatieladder. Vandaar onze maximale score op duurzaamheid"

- Gemeente Groningen
Elize Energie plaatst de zonnepanelen op de droogloop bij P+R Reitdiep

Onmisbare schakel

In de geactualiseerde regionale bereikbaarheidsstrategie en de HOV-visie van Groningen is de P+R benoemd als een onmisbare schakel in het vervoersnetwerk. De automobilist wordt verleid om de auto aan de rand van de stad te parkeren en verder te reizen met bus of fiets. Omdat P+R Zernike niet aan het hoofdwegennet ligt, was uitbreiding van de capaciteit noodzakelijk op een andere locatie. De uitvoering van Aanpak Ring Zuid onderstreepte deze noodzaak des te meer. Het antwoord hierop was P+R Reitdiep. We hebben zowel het ontwerp als de realisatie volledig op ons genomen. Hiermee onderstrepen we een goede projectbeheersing bij de verschillende disciplines. Civieltechnisch, bouwtechnisch en bij het plaatsen van de zonnepanelen.

‘Kolibrie’-netwerk

De stad Groningen en haar omgeving goed bereikbaar houden is een essentieel onderdeel van de gemeentelijke strategie. Het ontwikkelen van diverse transferia nabij de ringwegen – het zogenoemde ‘Kolibrie netwerk’ – past goed in deze visie. De positie van het openbaar vervoer wordt versterkt en automobilisten en fietsers wordt een aantrekkelijk alternatief geboden. Zo ook bij P+R Reitdiep. Daarnaast markeert de Park & Ride de stadsentree en toont het de ambitie van de stad op het gebied van duurzaamheid en energie.

Verwante expertises
Deel op Facebook Deel op LinkedIN