Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Pilot LEAN-werken bij realisatie brug Krompad

LEAN staat voor ‘precies goed’ en is gericht op de daadwerkelijke klantwaarde en het minimaliseren van verspillingen. Het managementsysteem is ontwikkeld door autofabrikant Toyota, met als doel bewuster worden van de omgeving, continue procesverbetering en gezamenlijk probleemoplossend handelen. Gericht op waarde toevoeging van het daadwerkelijk te leveren product. Ronald Silvius was als projectleider betrokken bij het werk ‘realisatie brug Krompad’, waar een pilot met de LEAN-methode is uitgevoerd. “Hiermee is veel tijd bespaard”, vertelt hij. “De realisatie van brug Krompad zou 12 weken duren, maar werd teruggebracht naar slechts 5 uitvoeringsweken.”

Gemiddelde beoordeling op dit project

0.0Klanttevredenheid
0.0Samenwerking
0.0Kwaliteit
0.0Risicobeheersing

LEAN loont

Door projecten LEAN aan te vliegen, kunnen we ontwerpen vanuit een integrale visie, een digitaliserings- en informatiseringsslag maken en samenwerken vanuit vertrouwen. Bovendien kunnen we de Bouwagenda (voortvloeiend uit o.a. het Klimaatakkoord) versnellen omdat LEAN kan bijdragen aan twee belangrijke uitgangspunten: de gebruiker centraal stellen en werken in coalities.

"De risicobeheersing was met LEAN uitstekend voor elkaar"

- gemeente Weststellingwerf
LEAN werken in uitvoering bij de realisatie van brug Krompad

Conclusies

De pilot met LEAN-werken is naar tevredenheid verlopen en de opdrachtgever was zeer positief over deze manier van werken. Echter zijn er nog genoeg verbeterpunten om door te voeren bij een volgend project. Belangrijk daarbij is dat de LEAN-aanpak gedragen wordt door alle betrokken partijen. We kunnen in ieder geval de volgende basis vaststellen voor LEAN-werken:

Deel op Facebook Deel op LinkedIN