Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Optimalisatie vergroening Jansstraat Haarlem

In opdracht van de Gemeente Haarlem is de Jansstraat voorzien van 8 nieuwe bomen en 2.500 stuks vaste planten.

Bomen in de straat is geen unicum meer, maar voor de Jansstraat in Haarlem is het wel bijzonder. De Jansstraat is eeuwenlang een kale straat geweest, zonder een enkele boom. De stad staat echter voor een grote opgave als het gaat om vergroenen, dit ook met het oog op het reduceren van hittestress in de stad. Het vergroenen van de straat was echter geen eenvoudige opgave. De grond was vervuild en moest zodoende eerst gesaneerd worden, alvorens de bomenverbetering kon worden toegepast die noodzakelijk is voor het goed laten aanslaan van de bomen en het nieuwe plantwerk. Door middel van intensief contact met de omgeving (burgerparticipatie) hebben de bewoners mee mogen denken in het sortiment van de beplanting. Tevens zijn er op diverse plaatsen geveltuintjes aangebracht waar de bewoners zelf beplanting in kunnen aanbrengen.

De opdracht heeft geresulteerd in werkzaamheden waar Oosterhof Holman de vele specialismen (infra werkzaamheden, het saneren van de vervuilde grond en het vergroenen van het binnenstedelijke gebied) konden toepassen.

De uitdaging van deze klus was ook om de werkzaamheden uit te voeren zonder een totale verkeersafsluiting. Dit was wel een uitdaging in het drukke Haarlem, maar dankzij het toepassen van de juiste verkeersmaatregelen en extra aandacht voor de veiligheid van de weggebruiker en onze werknemers is dit goed verlopen.

Wilt u nog graag meer weten? Lees dan ook het bericht op de site van NH Nieuws. https://www.nhnieuws.nl/nieuws/334034/haarlemse-hanneke-verhuist-nooit-meer-eindelijk-heeft-ze-uitzicht-op-een-boom

Verwante expertises
Deel op Facebook Deel op LinkedIN

Beoordeel dit project

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *