Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Ontmanteling HDD boring Kootstertille

Gasunie heeft in het kader van het onderhoudsprogramma diverse aanpassingen verricht aan het leidingtracé Schuilenburg-Kootstertille. Onderdeel hiervan was het verwijderen van de buiten gebruik genomen leiding N-505-69-KR-001 t/m 010 (totaal 6,7 km). In opdracht van de Gasunie heeft Oosterhof Holman Milieutechniek deze buiten gebruik genomen leiding verwijderd.

50 Ton rupskraan

Onderdeel van de te verwijderen leiding was een boring van 352 m1 lengte (tot maximale diepte van circa 8,5 m-mv) aan de westzijde van de Westkern te Kootstertille. Na onderzoek en overleg is besloten deze boring te verwijderen door middel van trekken met een 50 tons rupskraan, eventueel met behulp van een raket en een sloophamer om met behulp van trillingen de kleef op te heffen.

Zeer geslaagd project

Het werk bestond in hoofdzaak uit het graven werkputten aan beide uiteinden van de boring, het bevestigen van de raketopstelling, het trekken van de boring en het cultuurtechnisch afwerken van het maaiveld. Op maandag 20 maart is om 8.00 uur begonnen met trekken, waarna de boring loskwam. Om 8.30 was de gehele boring getrokken, zodat van een zeer geslaagd project mag worden gesproken.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN