Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Nieuw uiterlijk voor Zernikeplein

Het Zernikeplein op Zernike Campus heeft deze zomer een nieuw uiterlijk gekregen. Nog niet zo lang geleden lag het Zernikeplein compleet overhoop vanwege het verleggen van kabels en leidingen. Op onderstaande foto’s is te zien hoeveel vooruitgang er deze zomer is geboekt. Het plein is opnieuw ingericht met een strakke busbaan en fiets- en voetpaden.

Naast het Zernikeplein is ook gewerkt aan de noordzijde van de Zernikelaan, ter hoogte van EnTranCe. Deze plek is voorzien van nieuw asfalt, een parkachtige inrichting en nieuwe fiets- en voetpaden. Alle werkzaamheden zijn onderdeel van het project Upgrade Zernikelaan. Met de upgrade wordt fors geïnvesteerd in de kwaliteit van de openbare ruimte en de verkeersveiligheid van Campus Groningen. “We zijn ontzettend blij met deze snelle vorderingen. Je ziet nu al de contouren van het prachtige hart van Zernike Campus ontstaan”, aldus Annet de Vree, ontwikkelmanager Campus Groningen.

Verder zijn we druk bezig om een vlonder te maken bij de Duisenbergvijver. Deze vijver is onderdeel van het nieuwe groene hart van de campus. Komende winter wordt het park naast de Duisenbergvijver aangelegd en worden ruim 200 bomen aangeplant langs de Zernikelaan.

Duisenbergvijver met nieuwe vlonder in aanbouw

In de zomer van 2021 wordt tussen de Kadijk en de Pondematen het laatste deel van de busbaan vernieuwd en het bus knooppunt ingericht voor elektrisch rijden. Bij het Willem-Alexander Sportcentrum wordt een tribune en pannacourt gerealiseerd. Daarna is de upgrade van de Zernikelaan afgerond, met een mooie, levendige en veilige Zernikelaan als resultaat.

De Zernike Campus is een dynamische omgeving waar onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. De upgrade van de Zernikelaan is een samenwerking van gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen, waarbij Oosterhof Holman als aannemer gekozen is.

Zernikecampus in de media

Ook Oog TV en Campus TV hebben een item gewijd aan de vorderingen op de Zernike Campus. Klik op onderstaande links voor de video’s:

Zernikecampus in een nieuw jasje gestoken (Oog Tv)Nieuw uiterlijk Zernikeplein || Campus Kort (Campus Tv)

Deel op Facebook Deel op LinkedIN