Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Melisseweg Groningen bouwrijp gemaakt voor vrijesectorwoningen

De Melisseweg in Groningen ondergaat dit jaar een ware metamorfose. Waar eerst scholieren hun weg vonden naar de Noorderpoort, verrijzen straks 49 huurwoningen in de vrije sector. Het project maakt onderdeel uit van een groter werk dat 119 woningen behelst; in 2018 wordt fase 2 met 70 woningen uitgevoerd. Oosterhof Holman Infra maakt momenteel de grond voor de 49 woningen in fase 1 bouwrijp. Alle woningen worden aardbevingsbestendig gemaakt.

Bouwteam

Het is een werk van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V., in opdracht van Amvest Investment Management. De uitvoering is in handen van Van Wijnen Groningen B.V. Het bijzondere aan dit werk is dat er in een bouwteam wordt gewerkt. Dit betekent dat er onderling meer wordt samengewerkt. Deze integrale aanpak garandeert een optimale afstemming tussen de diverse disciplines. En dat kan de prijs, de doorlooptijd en de totale kwaliteit ten goede komen. Adviseur Romke Fabriek licht toe: “Doordat je met drie partijen – uit de infra-, nuts- en woningbouwsector – op 1 hectare grond een werk uitvoert, is coördinatie en afstemming onderling essentieel. Ook met de gemeente. Momenteel is Oosterhof Holman bezig met de riolering en het grondwerk. Daarna starten de nutsbedrijven met de aanleg van kabels en leidingen en gaat Van Wijnen aan de slag met de eerste werkzaamheden voor de woningbouw.”

De bouwlocatie aan de Melisseweg in Groningen

OH in uitvoering

Kort gezegd maakt Oosterhof Holman het perceel bouwrijp en woonrijp. Er wordt ontgraven, nieuw zand aangebracht, sleuven voor de nutsvoorzieningen en riolering aangelegd en puinbanen voor het bouwverkeer. Het puin komt bij Gruno Recycling vandaan; onze vestiging in Groningen. Ook worden de tegelpaden en terrassen van de woningen aangelegd en aangekleed met groenvoorzieningen.

Verwante expertises
Deel op Facebook Deel op LinkedIN