Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Innovatieve kadevernieuwing EZ-Flow

Amsterdam is onlosmakelijk verbonden met het water. Iedereen kent de karakteristieke foto’s van de binnenstad met de grachten, bomen en kademuren. Hét uithangbord van onze hoofdstad.

De kades van meer dan honderd jaar oud geven de stad karakter en tekenen het leefklimaat. Echter, deze honderd jaar geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat de kades kwetsbaar zijn geworden.

Om onveilige situaties te voorkomen, moet er wat aan de kades gedaan worden. Gemeente Amsterdam heeft hiervoor een uitvraag gedaan met een aantal criteria. Onderdeel hiervan is zo min mogelijk impact op de omgeving.

Maar hoe vervang je deze kades in de drukke binnenstad, zonder dat de hele stad op de kop moet. De traditionele manier van kadevernieuwing zorgt voor teveel overlast. Ook kunnen bij deze manier de bomen niet behouden blijven.

Om deze uitdaging het hoofd te bieden, bedachten we, samen met Sweco, CMD en Strackee (Kade 2.020) de EZ-flow, een innovatie op het gebied van kadevernieuwing. ‘We zijn sneller en goedkoper dankzij deze innovatie. Met behoud van bomen en minimale overlast’.

Dankzij de techniek die we hanteren en het werken vanaf het water kan het leven op de kade gewoon doorgaan. Het leefklimaat verbeteren met een innovatie, dat is Oosterhof Holman!

 

Deel op Facebook Deel op LinkedIN