Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Herinrichting Churchilllaan Haarlem

Sinds augustus 2017 hebben we gewerkt aan de herinrichting van de Churchilllaan in Haarlem. Hierbij hebben we de fundering en wegverharding vervangen en hemelwaterafvoer aangebracht. Daarnaast is de buurt volgens het Haarlems Verkeers- en Vervoersplan ingericht als 30 km/uur zone. Voor de kerst van 2017 is het project opgeleverd. Goed omgevingsmanagement was een belangrijke factor bij de uitvoering, waar we dan ook vol op hebben ingezet.

Een dikke tien

Om te onderzoeken of de omwonenden tevreden zijn met onze aanpak, hebben we een ansichtkaart met een QR-code verstuurd, met een link naar een online poll. We vonden het opvallend dat mensen zonder uitzondering louter positief waren. De meesten beoordeelden onze algehele inzet met ‘uitstekend’, en een aantal vonden het ‘goed’. Gemiddeld een dikke tien dus!

Over het onderhoudscontract

Bij de voorbereiding van projecten wordt de gemeente Haarlem ondersteund door Antea Nederland B.V. en Witteveen + Bos raadgevende ingenieurs B.V. Bij de uitvoering van de projecten zijn – naast Koninklijke Oosterhof Holman – Dura Vermeer Infra, Heijmans Infra en aannemingsmaatschappij van Gelder gecontracteerd. De contractperiode geldt voor vier jaar met de mogelijkheid tot nog 1 jaar verlenging. “De nieuwe manier van werken met vaste partners moet ervoor zorgen dat door intensievere samenwerking de groot onderhoudsprojecten efficiënter worden uitgevoerd. De nieuwe partners gaan daarnaast op innovatieve wijze een bijdrage leveren aan de circulaire economie en duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Haarlem. Voor participatie en inspraak blijft de gemeente verantwoordelijk. De marktpartijen hebben hierin alleen een ondersteunende rol”, aldus wethouder Cora Yfke Sikkema.

Verwante expertises
Deel op Facebook Deel op LinkedIN