Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Friso Bouwgroep levert gloednieuwe Energie Kenniscentrum op

In januari startte Friso Bouwgroep met de realisatie van een uniek lichtgewicht gebouw: het Energie Kenniscentrum. Nu, slechts zes maanden later, kijken initiatiefnemers Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat vol trots naar het eerste bouwwerk op de Energiecampus Leeuwarden. Dit energieneutrale en duurzaam gebouwde centrum biedt straks volop ruimte aan duurzame innovatie. Het kenniscentrum wordt opgezet, beheerd en gevoed met kennis van Ekwadraat en Koninklijke Oosterhof Holman die zich beide gaan vestigen in het pand.

Van vuilstortplaats tot kenniscentrum

Het kenniscentrum is gebouwd op de voormalige vuilstortplaats de Schenkenschans aan de westelijke rand van Leeuwarden. De stortplaats voor bouw- en sloopafval werd in 1998 gesloten en ‘ingepakt’ door provincie Friesland. Vanwege de folieconstructies in de voormalige stortplaats was het niet mogelijk het fundament voor het nieuwe kenniscentrum in de grond te plaatsen. Er werd daarom gezocht naar andere, innovatieve fundatietechnieken. Het kenniscentrum is nu licht gebouwd en op stalen kolommen gezet. ‘De kolommen zijn verstelbaar om scheefzakken door de werking van het afval in de ondergrond te compenseren. Het ontwerp is in handen van het Friese architectenbureau AchterboschZantman.

Timelapse video bouw Kenniscentrum

Nieuwsgierig?

De komende weken zijn de interieurbouwers bezig met het realiseren van de circulaire inrichting. In augustus wordt het pand in gebruik genomen. Wil jij ook graag een kijkje komen nemen in het Energie Kenniscentrum? Dat kan! Op zaterdag 7 september organiseren we een Open Dag van 10:00 – 15:00 uur en is iedereen welkom. Naast het kenniscentrum kun je ook de rest van de Energiecampus bewonderen. Meer nieuws over de Open Dag lees je binnenkort op onze website.

Geïnteresseerd in het afhuren van een ruimte in het Energie Kenniscentrum? Neem dan contact op met Frouke Slager: fslager@ekwadraat.com. Kijk voor meer informatie over de Energiecampus Leeuwarden op de website.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN