Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Elektrische beregeningsinstallatie

Voor een agrariër in Bunne heeft onze milieu afdeling een elektrische beregeningsinstallatie gebouwd. Een vrij zeldzaam systeem, want in Nederland zijn er nog maar enkele beregeningsinstallaties die elektrisch worden aangedreven. Echter, zijn de voordelen groot ten opzichte van een traditioneel beregeningssysteem: Het is goedkoper, er wordt minder CO2 en stikstofdioxide uitgestoten én er wordt geen energie verspild.

Bij het melkveebedrijf zijn twee jaar geleden al zonnepanelen geplaatst door onze dochteronderneming Elize Energie. Door de zonnepanelen in combinatie met de elektrische beregeningsinstallatie kunnen de akkers emissie loos worden beregend. In tegenstelling tot een traditionele beregeningsinstallatie die wordt aangedreven door een trekker met dieselmotor. Een ander voordeel is dat de teruglevering van de zonnepanelen door de installatie zo ingeregeld kan worden dat deze aangaat tijdens piekuren, waardoor er geen energie wordt verspild.

De beregeningsinstallatie is op afstand te besturen met een smartphone. Wanneer er een storing optreedt krijgt de gebruiker een melding van het systeem op een smartphone. Dit gebeurt ook wanneer de installatie verplaatst kan worden naar het volgende perceel. Het systeem is daarmee vrij uniek en toekomstbestendig! 

Deel op Facebook Deel op LinkedIN

Beoordeel dit project

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *