Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Coulisselandschap Drachten natuurlijk ingericht

In het buitengebied van Drachten is een van de mooiste coulisselandschappen van Europa te vinden. Niet voor niets is in de nabijheid hiervan een nieuwe woonwijk verrezen: Vrijburgh. Om voor een goede ontsluiting te zorgen, is het kruispunt van de N31 en de N369 in 2014 voorzien van een nieuwe carpoolplaats, met tachtig parkeerplaatsen en turborotondes aan weerszijden van de Wâldwei.

Nieuw groen

In oktober 2016 zijn aanvullende asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd en twee bushaltes aangelegd. Ook is de carpoolplaats voorzien van een nieuwe fietsenstalling, verlichting en nieuw groen; ook langs het fietspad naar de wijk Vrijburgh. Het project – waarin de gemeente Smallingerland en provincie Fryslân gezamenlijk optrokken – is begin 2017 afgerond. Oosterhof Holman Groen was verantwoordelijk voor de natuurlijke aankleding van het omringende gebied, in opdracht van gemeente Smallingerland. Hier is eind 2016 mee gestart.

De picknickplaatsen in het buitengebied van Drachten

De werkzaamheden

De werkzaamheden bestonden uit het snoeien van de bestaande bomen, het profileren van het terrein en het aanbrengen van natuurlijke oevers en poelen. Ook zijn er speelstrandjes aangelegd, zijn er halfverharding, zwerfkeien, picknicksets en zandpaden aangebracht en is er een nieuwe fietsbrug geplaatst. Bovendien zijn er ter plaatse klim- en speeltoestellen gemaakt van geschilde eikenstammen. Voor de groene aankleding is een grote hoeveelheid bomen en struiken geplant. Om het geheel een kleurig aanzien te geven zijn delen ingezaaid met bloemmengsels. Ook staan de diverse ingeplante bloembollen inmiddels in bloei. Als afronding van het geheel zijn in de loop van het voorjaar nog waterplanten aangebracht.

Verwante expertises
Deel op Facebook Deel op LinkedIN