Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Vervangen bruggen Hollands Kroon vereist strakke planning

In opdracht van gemeente Hollands Kroon vervangt Oosterhof Holman Beton- en waterbouw vier bruggen. De huidige bruggen – gesitueerd in Wieringerwerf en Middenmeer – dateren uit 1930 en zijn daarmee net zo oud als de polder. De vervanging maakt onderdeel uit van een totaalproject van 56 bruggen.

Zeer strakke planning

Omdat de bruggen tegelijkertijd gebouwd moeten worden, vereist dit een zeer strakke planning. Dit betekent dat je moet kunnen bouwen op je buitenpersoneel. Ook vraagt dit veel van de mannen in de werkplaats in Harlingen. Gerben Dijkstra: “Ik heb erg veel aan onze ervaren en vakkundige timmermannen. Ze hebben vaak goede ideeën en worden dan ook altijd betrokken in het voortraject.”

Over het project

Voorafgaand aan de uitvoering is het ontwerp voor de leuningen gemaakt en kwam er een stuk engineering kijken bij de landhoofden, kespen en liggers. De oude bruggen worden volledig gesloopt, inclusief damwanden. Er wordt nieuwe fundering aangebracht, asbest- en grondsaneringen uitgevoerd en nieuwe damwanden aangebracht. Vervolgens worden de bruggen zelf gerealiseerd en het leuningwerk in de werkplaats in Harlingen gefabriceerd en aangebracht. Tot slot wordt er asfalt aangebracht. De vier nieuwe bruggen moeten 31 mei worden opgeleverd.

Verwante expertises
Deel op Facebook Deel op LinkedIN