Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Bodemsanering NHLStenden Hogeschool Leeuwarden

In opdracht van NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden is een bodemsanering uitgevoerd. Op de locatie was een sterke bodemverontreiniging in de grond en grondwater met minerale olie en PAK aanwezig. De verontreiniging is ontstaan als gevolg van activiteiten van een tankstation en een olie- en verffabriek.

De opdracht werd specifiek gegund aan Oosterhof Holman Milieutechniek, omdat een betrouwbare en efficiƫnte uitvoering is gewenst. Samen met MUG ingenieurs heeft Oosterhof Holman Milieutechniek het werk voltooid.

Op het terrein staat een monumentale oliemolen welke in 2014 grotendeels is afgebrand. Tijdens de werkzaamheden was het belangrijk deze intakt te houden. Daarnaast bevond er zich een historische opslag loods met unieke gevel welke tevens intakt moest blijven. Dit maakt dat de grondsanering zorgvuldig uitgevoerd diende te worden.

 

Werkzaamheden

Het werk bevatte voornamelijk:

 

Er is meer dan 3.600 ton verontreinigde grond afgevoerd naar TOP Leeuwarden. Tijdens de sanering is naast funderingsmateriaal ook een waterput aangetroffen, deze is leeggezogen en opgevuld met zand. De oude fundering is verwijderd en afgevoerd. Het betonpuin was verontreinigd met asbest en is naar de verwerker afgevoerd.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN