Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Asfalteren fietswalhalla VAM-berg uitdagende klus

Vanaf morgen kunnen fietsfanaten hun hart ophalen: het gloednieuwe fietsparcours op de VAM-berg opent dan voor het grote publiek. De VAM-berg is een enorme met gras begroeide vuilnisbelt vlakbij Wijster. De top van de ‘berg’ is het hoogste punt van Drenthe. Aan Oosterhof Holman Infra de eer om het parcours van 2100 meter te asfalteren; een flinke uitdaging met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Na het onderzoeken van diverse oplossingen, zoals werken met een lier of kleinere walsen, is het werk uiteindelijk op gebruikelijke wijze uitgevoerd. Maar wél met materieel met een 8×8 aandrijving.

Steile klim van 15%

De fietspaden zijn 4 meter breed, zodat ze geschikt zijn voor alle type fietsers. Daarnaast zijn er wandelpaden en een mountainbikeparcours aangelegd. In het nieuwe fietsparcours zitten drie klimroutes, een afdaling, een gemiddeld stijgingspercentage van 10%, een steile klim van 15% en een 160 meter lange keienstrook voor de echte bikkels.

Betrokken partijen

Het project Fietsen op de VAM-berg is een initiatief van de provincie Drenthe, die dit samen met Attero, Afvalzorg, gemeente Midden-Drenthe en bewoners rond de VAM-berg heeft uitgewerkt. Hoofdaannemer is Hoornstra Infrabouw.

Bekijk hier de testrit die DvhN verslaggever Willem Dekker maakte >>

Verwante expertises
Deel op Facebook Deel op LinkedIN