Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Projecten

Oosterhof Holman voert asbestsanering uit in bodem bij Leeuwarden en Leek

Asbest in de grond

In september 2019 heeft Oosterhof Holman Milieutechniek twee grondsaneringen uitgevoerd waar we te maken hadden met asbest verontreiniging. In Leeuwarden betrof het een bouwlocatie, in Leek een dam tussen een weiland en de weg. Hoe we te werk zijn gegaan leest u hieronder.

Asbest in de grond?! En dan?

Met regelmaat wordt er asbest aangetroffen tijdens werkzaamheden in de grond. Wat moet je in zo’n geval doen? Indien asbest wordt aangetroffen is het verplicht het werk te staken. Vervolgens moet er nader onderzoek worden gedaan naar de exacte omvang van de verontreiniging en de kwaliteit van de grond. Als blijkt dat de grond verontreinigd is, dan moet een BUS-melding worden gedaan bij provincie of gemeente. Vijf weken na de BUS-melding kan vaak met de saneringswerkzaamheden worden gestart.

Asbestsanering in Leeuwarden

In opdracht van de gemeente Leeuwarden en een particulier is de asbestsanering uitgevoerd aan het Circus Mikkeniepad te Leeuwarden. De bovenste laag van ca. 50 cm is ontgraven en afgevoerd naar de erkende verwerker, de TOP Leeuwarden. In totaal betrof dit circa 650 ton. Daarnaast kwam uit nader onderzoek naar voren dat het naastliggende slootje ook verontreinigd was. Deze is uitgebaggerd tot de oorspronkelijke bodem. De afhelling van de sloot is netjes afgewerkt met een houten beschoeiing. De ontgraving is weer aangevuld met zand en teelaarde afkomstig van onze zandwinning, Panhuyspoel in Garijp.

Asbest bij een Infraproject in Leek

In Leek trof Oosterhof Holman Infra tijdens werkzaamheden asbest aan in een dam. Oosterhof Holman heeft dit direct gemeld aan de opdrachtgever Gemeente Westerkwartier. Om de opdrachtgever te ontzorgen heeft Oosterhof Holman Millieutechniek de BUS-melding aangevraagd, de milieukundige begeleiding geregeld en vijf weken later de asbestsanering uitgevoerd. In totaal is er circa. 15 ton asbest afgevoerd.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN