Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Wethouder trilt damwand voor brug Dokkum

Gisteren verrichte wethouder Pytsje de Graaf van DDFK gemeenten (gemeente Dongeradeel) de starthandeling voor de bouw van de beweegbare fiets- en voetgangersbrug over het Dokkumer Grutdjip in Dokkum.

Zeer goede samenwerking

Hoofdaannemer is Oosterhof Holman Beton- en waterbouw BV. Eind vorig jaar hebben wij en de gemeente het contract ondertekend. Het bouwteam is toen onder leiding van Oosterhof Holman de uitdaging aangegaan om te onderzoeken of de brug van een doorvaarthoogte van 2.20 naar 3.00 meter kon worden gebracht. Samen met de andere bouwteampartners (OHPEN Ingenieurs uit Leek, Bartels Infra BV uit Leeuwarden en Machinefabriek Rusthoven BV uit Groningen) is gewerkt aan het maken van het ontwerp. De doorvaarthoogte van 3.00 meter kan worden gerealiseerd. “Het bouwteam heeft hierin de afgelopen periode zeer goed samengewerkt. De eerste paal is daarom niet alleen een symbolische start van de bouw, maar ook een passende afronding van het intensieve voortraject”, aldus Harm Beerda, algemeen directeur van Koninklijke Oosterhof Holman.

OHBW in uitvoering bij het Grutdjip in Dokkum

Planning

Voor de bouwvak wordt al het betonwerk uitgevoerd, en na de bouwvak worden de aanbruggen geplaatst. Na de Admiraliteitsdagen in september volgt het beweegbare gedeelte. Tijdens het inhijsen van het beweegbare gedeelte is het Dokkumer Grutdjip een week gestremd. Wanneer dit plaatsvindt, wordt nog bekend gemaakt. Tot slot volgt er een periode van testen en keuringen, waarna de brug gereed is voor gebruik.

Damwand

Tijdens de bouw van de brug begint Oosterhof Holman ook met de vervanging van de damwand langs de Harddraversdijk. Dit betreft het gedeelte tussen de Halvemaanspoort en de Schreiersbrug. Een deel van de oever krijgt een natuurlijke uitstraling.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN