Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Upgrade Zernikelaan Groningen van start

Op 25 juni 2019 is het startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de Zernikelaan in Groningen. De upgrade verbetert de verblijfskwaliteit en de verkeersveiligheid, waardoor de sfeer en uitstraling van de Zernike Campus een boost krijgen. Koninklijke Oosterhof Holman gaat deze klus de komende drie jaar klaren.

Specials voor Zernike Campus

De werkzaamheden bij de entree van de Zernike Campus zijn al in volle gang. De fietspaden zijn vernieuwd en in de zomer wordt de rijbaan onder handen genomen. Ook de afritten Zernike Campus vanaf de ring worden verbreed, voor een goede verkeersdoorstroming. Het gebied onder de ringweg wordt vernieuwd en overzichtelijker ingericht voor fiets- en autoverkeer. We werken vooral tijdens de zomervakanties, omdat het dan een stuk rustiger is op de campus: normaal gesproken rijden hier dagelijks 35.000 fietsers. Verder zit er een aantal specials in het project. Het Zernikeplein wordt ingericht als shared space en er wordt een tribune aan het sportcentrum gebouwd. Voor het ontwerp van de tribune werken we samen met de Hanzehogeschool Groningen. Ook hopen we een aantal van de technieken die we toepassen bij het living lab bij BuildinG toe te kunnen passen in het project. Peter Westra, bedrijfsdirecteur van Oosterhof Holman Infra, legt uit waar de uitdaging van de upgrade zit: “Qua uitvoering is het werk voor ons gesneden koek. Het is de dynamische omgeving die dit project uitdagend maakt. En we hopen nieuwe technieken uit ons living lab voor bouwkundige en infrastructurele innovaties toe te kunnen passen.”

Een impressie van de vernieuwde Zernikelaan in Groningen (bron: gemeente Groningen)

Samenwerking Hanzehogeschool

Rob Verhofstad, Lid Raad van Bestuur Hanzehogeschool: “We krijgen een mooiere, gastvrije en aansprekende campusentree. En een betere en veilige reis voor onze studenten en medewerkers. Met Oosterhof Holman hebben we de afspraak dat studenten meedoen in het project, dat past goed bij onze praktijkgerichte hogeschool. De aannemer stelt een duurzaamheidsbudget beschikbaar voor onderzoek en ontwikkeling van duurzame ideeën. Onze studenten, docent-onderzoekers en andere medewerkers kunnen een belangrijke rol spelen bij die ontwikkeling.”

Deel op Facebook Deel op LinkedIN