Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Toekomstige vakmensen gaan leren bij ombouw zuidelijke ringweg

Studenten van Alfa-college, Noorderpoort en Terra in Groningen worden betrokken bij de ombouw van de zuidelijke ringweg. Combinatie Herepoort (CHP) – waar Koninklijke Oosterhof Holman deel van uitmaakt – heeft daarover afspraken gemaakt met de gemeente en de drie onderwijsinstellingen. Oosterhof Holman Groen is de eerste contractant die een van de deelprojecten gaat uitvoeren. Op het voormalige Suikerunie terrein gaat OHG samen met bomenkwekerij Boot & Dart en Terra een kweekschool opzetten voor Aanpak ring Zuid, én daarna.

Rozen voor de ringweg

Afgesproken is dat Terra rozen en bomen voor de ringweg gaat kweken, hedera’s tegen de geluidsschermen gaat plaatsen en plantsoenen gaat aanleggen en onderhouden. Alfa-college gaat samen met de aannemer een praktijkschool opzetten voor grond-, weg- en waterbouw. Noorderpoort levert monteurs voor de geluidsschermen en servicemedewerkers voor het nieuwe informatiecentrum en andere bouwlocaties. In de loop van het project kunnen hier nieuwe deelprojecten aan worden toegevoegd.

Ringwegacademie

Onder de noemer ‘Ringwegacademie’ stelt CHP leerplekken, stageplekken en werkervaringsplekken beschikbaar. Dat was een vereiste: studenten en werkzoekenden betrekken bij de bouw. Zo hebben de arbeidsmarkt en het onderwijs niet alleen tijdens de uitvoering profijt van het megaproject, maar ook daarna.

Bron: Nu.nl (In samenwerking met GIC)

Deel op Facebook Deel op LinkedIN