Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Tafelbrug Zuidhorn winnaar Betonprijs 2017

In november 2017 werd al bekend gemaakt dat de Tafelbrug in Zuidhorn de winnaar was van de Betonprijs 2017 in de categorie ‘Constructief Ontwerp’. Eind juni werd de plaquette op de brug feestelijk onthuld, onder toeziend oog van alle betrokken partijen. Opdrachtgever was provincie Groningen en de uitvoering was in handen van de bouwcombinatie Oosterhof Holman & Van Haarst, MBS Multibouwsystemen en Solidd Steel Structures.

Technische creativiteit

De jury was onder de indruk van de technische creativiteit, die is ingezet bij de constructie van de bruggenhoofden van deze tafelbrug. Hierbij zijn caissons geproduceerd van hoogwaardige onderwaterbeton, die het mogelijk maakten om op deze moeilijke locatie een geschikte fundering te vervaardigen. De kelders zijn 15 meter diep afgezonken, waarbij 24 uur per dag werd gewerkt.

Lemmer-Delfzijl

De tafelbrug is vorig jaar zomer gebouwd ter vervanging van de oude brug tussen Noordhorn en Zuidhorn. De bruggen over de vaarweg Lemmer-Delfzijl zijn vervangen zodat er hogere en bredere schepen onderdoor kunnen. Ook wordt het vaarwater verbreed en verdiept.

Betonprijs

De Betonprijs is een prijs van de Betonvereniging, die sinds 1927 bestaat. De prijs werd dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN