Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Spijkers met koppen tijdens Girlsday 2017

Net voor de paasdagen maakten vijftien meiden van de CSG AMS school in Franeker kennis met Oosterhof Holman Beton- en waterbouw in Harlingen, in het kader van de landelijke Girlsday 2017. Dit is een initiatief van VHTO (landelijk expertisebureau vrouwen en bèta/techniek) om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met de wereld van de techniek. In een interactief programma hebben we de meiden geprobeerd te enthousiasmeren voor de bouw.

Na aankomst kregen ze een korte toelichting van oude rot in het vak Pieter van Dijk. Wat is Oosterhof Holman precies, wat doen ze eigenlijk en welke beroepen kom je binnen ons bedrijf tegen? Na deze korte introductie werd de groep opgedeeld voor de verschillende programmaonderdelen.

OH Spijkers Quiz

Zo ontpopte Pieter zich in de houtwerkplaats tot ware quizmaster. Nadat de dames een lijst met allerlei technische vragen hadden ingevuld, konden ze de strijd aangaan met de ‘OH Spijkers’ wedstrijd: wie als snelste een spijker in het hout sloeg, was de winnaar en verdiende een leuk prijsje.

Landmeten met laser

Verderop op het terrein gaf stagiaire Johannes Woudsma – van de opleiding HBO Civiele Techniek – uitleg over de landmeter laser. Ook hier moesten ze een opdrachtje mee uitvoeren, waar de meiden fanatiek mee aan de slag gingen.

Vrouw in de bouw

Tegelijkertijd schoof een groepje aan bij werkvoorbereider Mary Mulder, momenteel nog de enige ‘vrouw in de bouw’ bij Oosterhof Holman. Haar enthousiasme over het vak werkte aanstekelijk; de meiden gingen dan ook leuk in gesprek met Mary.

Waarom Girlsday?

Veel vrouwelijk technisch, bèta en ICT talent gaat verloren omdat meisjes vaak onbekend zijn met de technische beroepen en opleidingen. Doordat meisjes geen vrouwen kennen die in deze sectoren werken, hebben ze hier geen goed beeld van. En onbekend maakt onbemind. Door als Oosterhof Holman deel te nemen aan Girlsday, hopen we dat we de blik van deze meisjes hebben kunnen verbreden.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN