Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Slachtetillebrug gedemonteerd

Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw voert in opdracht van Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de Slachtetillebrug. Om de onderhoudswerkzaamheden veilig in een werkplaats uit te voeren, is de brug zaterdag 9 november volledig weggehaald. Dit gebeurde in samenwerking met Kraanbedrijf BKF.

Kunstwerk

Bij het demonteren werd groot materieel ingezet: vier kranen onttakelden de voetgangersbrug. De snelweg werd daarvoor de hele zaterdag gestremd, met Wegwijsrent als verkeersmanager. De voetgangersbrug is in 2008 geplaatst en is een kunstwerk van architect Rein Hofstra. De brug over de A31 tussen Franeker en Harlingen maakt onderdeel uit van de Slachtedyk. Dit is een oude route door het gebied met grote cultuurhistorische- en landschappelijke waarde die door het Fryske Gea wordt beschermd.

Klaar voor de marathon

Tijdens het groot onderhoud wordt onder andere het conserveringssysteem van de brug vernieuwd. In het voorjaar van 2020 wordt de brug teruggeplaatst, ruim op tijd voor de Slachtemarathon. Op 13 juni volgend jaar wordt namelijk de 6e editie van dit bekende evenement georganiseerd, waar 15.000 (hard)lopers aan meedoen. De Slachtetillebrug vormt een iconisch onderdeel van dit evenement, niet alleen door de fraaie vormgeving, maar ook vanwege de steile klim op het verder vrij vlakke parcours. In de tussentijd kunnen wandelaars gebruikmaken van de fietstunnel ten oosten van de Slachtetille.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN