Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Schop in de grond in Apeldoorn voor het saneren van de brosse leidingen

Op 22 april ging symbolisch de schop in de grond als start voor de werkzaamheden van het saneren van ruim 10 kilometer aan water- en gasleidingen. Om veilig gas en water te leveren is het noodzakelijk om de leidingen te vervangen. Vitens en Liander hebben hier een samenwerking afgesloten op locaties waar leidingen dichter dan 1 meter bij elkaar liggen.

Dit is ook het geval in diverse wijken in Apeldoorn. De komende 2 jaar gaan Vitens en Liander samen met aannemer Oosterhof Holman aan de slag om de oude leidingen te verwijderen en nieuwe aan te leggen.

Alle drie de bedrijven zijn trots op de samenwerking die er is. Na maanden van voorbereiding voor het maken van de plannen, het plannen van de werkpakketen en de gesprekken met de gemeente en het scannen van de omgeving kan er nu daadwerkelijk gestart worden.

Hoewel er wordt beseft dat er hinder kan ontstaan voor de bewoners en ondernemers in het gebied is de noodzaak er ook. Dit om te voorkomen dat er ongewenste lekken ontstaan in de gas- en waterleidingen. Of dat er zelfs problemen ontstaan waardoor er voor een lange periode geen water of gas geleverd kan worden.
Er wordt zorgvuldig gecommuniceerd met de omgeving. Middels brieven in de omgeving worden er aankondigingen gedaan van de werkzaamheden en 10 tot 14 dagen van te voren worden de bewoners direct aangeschreven om de planning te laten weten en de (verkeers)maatregelen.
Ook wordt er op het moment dat de aansluitingen worden overgezet geïnformeerd over de tijd dat er even geen water of gas beschikbaar is.

Waar er bijzonderheden zijn zoals bijvoorbeeld in de buurt van scholen, verzorgingshuizen of ondernemers wordt er waar nodig in overleg maatwerk geleverd.

Ook wordt er via de app Nieuws uit de Bouw informatie gegeven welke door iedereen te volgen is. In deze app kunnen ook vragen gesteld worden die zo snel mogelijk worden beantwoord.

Het is al met al een hele operatie die met veel vakkundigheid, kennis en passie voor het vak wordt uitgevoerd.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN