Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Alle facetten aan bod bij reconstructie Zernikelaan

Op vrijdag 11 januari hebben Peter Westra, bedrijfsdirecteur van Oosterhof Holman Infra, en Joost Visser van de gemeente Groningen de overeenkomst ondertekend voor de reconstructie van de Zernikelaan, een project dat zo’n drie jaar zal gaan duren. Duurzaamheid, circulariteit, kwaliteit en omgevingsmanagement zijn in dit project belangrijke kernwaarden, wat goed aansluit bij onze bedrijfsvoering.

De aanbesteding

De kick-off van de tender vond al plaats in oktober. Op 4 december was de indieningsdatum. Vier à vijf bedrijven werden uitgenodigd, waarvan er uiteindelijk twee overbleven. Koninklijke Oosterhof Holman scoorde het beste op de verhouding prijs-kwaliteit en won hiermee de aanbesteding.

Mooi project

Met deze overwinning sleepten we een mooi project binnen. “Het is werk waarbij we goed kunnen laten zien wat we kunnen”, vertelt Manouk Minneboo, die het plan van aanpak van schreef voor de aanbesteding. “Wij begeven ons als bedrijf op het gebied van duurzaamheid en innovaties en voelen daarnaast een sterke binding met Zernike Campus, de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen. Het project past bij ons”. “Het mooie is dat het een project is waarbij we heel veel zelf kunnen doen”, voegt Jeroen Zuidema daaraan toe. Hij is werkvoorbereider voor het hele traject. “Zowel Oosterhof Holman Infra, Groen en Beton- en waterbouw hebben de komende drie jaar een mooi project om aan te werken.”

Projectplannen

Koninklijke Oosterhof Holman heeft allerlei plannen voor het project. Plannen waarin duurzaamheid en circulariteit worden meegenomen. Ook kwaliteit staat voorop. Daarnaast stoppen we veel energie in omgevingsmanagement. “We willen dat het schoolleven ondanks de werkzaamheden gewoon door kan gaan en alles bereikbaar blijft”, aldus Manouk Minneboo.

Een belangrijk plan binnen het project is het ontwerp voor de tribune bij het Willem Alexander Sportcentrum. “Deze wordt ontworpen in samenwerking met studenten van de Hanzehogeschool. Studenten krijgen een prijsvraag en het winnende ontwerp wordt uitgewerkt”, aldus Jeroen Zuidema.

Planning

In de zomervakantie van 2019 wordt het project opgestart. Wanneer precies is nog niet bekend, wel is bekend dat aan het eind van de zomervakantie de eerste fase aan- en rondom de Noordelijke Ringweg is afgerond. De bestaande afritten worden verbreed en ingericht voor twee rijbanen. Daarnaast worden de fietspaden iets verlegd en wordt de deklaag van de rijbanen vervangen. Dit alles zal eind augustus opgeleverd worden. De oplevering van het gehele project zal volgens planning plaatsvinden in december 2021, en zo zal het er ongeveer uit komen te zien:

Bron: Campus Groningen, Koninklijke Oosterhof Holman

Deel op Facebook Deel op LinkedIN