Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Prestigieuze prijs voor het Energie Kenniscentrum!

Nadat Interreg Europe het Energie Kenniscentrum al beoordeelde als ‘good practice’ project heeft ons kantoor in Leeuwarden wéér een prestigieuze prijs in de wacht gesleept! Het ontwerp van het Energie Kenniscentrum heeft in een speciale editie van de Good Design Awards een prijs gewonnen in de categorie architectuur.

Dat je deze prijs niet zomaar wint, blijkt uit de hoge eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Zo waren hergebruik en behoud belangrijke thema’s. Daarnaast gelden de Good Design Awards van The Chicago Athenaeum al 70 jaar als wereldwijd vooraanstaande onderscheidingen

Het EKL is gebouwd op 108 panelen die individueel te verstellen zijn, mocht dat nodig zijn wanneer de grond gaat ‘werken’. De materialen zijn hergebruikt en herbruikbaar, het hele gebouw zou op een andere plek kunnen worden opgebouwd. Het meubilair is grotendeels tweedehands. Zo is er een oude gymnastiekvloer gebruikt als wandbekleding. Het gebouw is zelfvoorzienend in energie, onder meer door het gebruik van vrijkomend gas van de vuilstortplaats.

Er waren honderden inzendingen uit 35 landen, waarbij ons kantoor dus als beste uit de test kwam! Samen met onze partners Ekwadraat en Achterbosch Architecten zijn wij super trots op deze prijs.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN