Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Oosterhof Holman overseas!

In Engeland bouwt Koninklijke Oosterhof Holman in opdracht van Trinity/Primco Ltd. een vergistingsinstallatie. De vergister zal jaarlijks zo’n 36.000 ton organisch afval vergisten en omzetten in biogas voor de levering aan het net. De installatie zal 4,3 miljoen Nm³ gas per jaar leveren, waarmee ongeveer 3500 huizen van gas kunnen worden voorzien.

In samenwerking met Adverio hebben we het ontwerp gemaakt en de componenten geselecteerd voor de installatie. Het betreft een vergister met een diameter van 18 meter en 18 meter hoog en een navergister met een diameter van 18 en 8 meter hoog. De installatie wordt op een drie hectare groot bouwterrein in Ellesmere Port gebouwd. Het project is begin dit jaar gestart en naar verwachting wordt de installatie in de herfst van 2021 opgestart.

Door de coronapandemie waren er nogal wat uitdagingen wat betreft de werkzaamheden, maar onlangs zijn de eerste vrachtwagens richting Engeland vertrokken! Afgelopen week is het transport van de koel- en opslagtanks geweest. Verder hebben we diverse andere onderdelen geleverd ten behoeve van de vergisters.

Daarnaast zijn we bezig met het inrichten van containers op onze locatie Grijpskerk met onder andere een schakelkast met besturing ten behoeve van de gehele biogasinstallatie, een chemicaliën container, water- en lucht container en container voorzien van warmteverdeling. Voor de bouwvak gaan de containers en de overige componenten op transport naar Ellesmere Port, Engeland. Een uitdagend project, maar met onze jaren lange ervaring in het bouwen van diverse vergisters gaan we deze uitdaging graag tegemoet.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN