Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Aanleg snel internet in Lingen

In Lingen is KOH afgelopen jaar samen gestart om onze oosterburen te voorzien van snel internet, een belangrijke levensbehoefte in deze tijd. Onze mensen worden over het algemeen dan ook met open armen ontvangen door de bewoners.

KOH legt het netwerk samen met VIB aan in opdracht van Deutsche Glasfaser, een grote speler op de internetmarkt in Duitsland. De wens van Deutsche Glasfaser is een opdrachtnemer die van idee tot realisatie zelfstandig een netwerk kan aanleggen met hoge kwaliteit en een rimpelloze samenwerking tussen provider, eindklant en de omgeving. In de combinatie VIB Oosterhof Holman hebben ze die gevonden.

In de meeste wijken wordt het netwerk aangelegd in de berm of onder het trottoir. Op sommige plekken is dit niet mogelijk en moeten we creatief zijn. In een deel van de woonwijk Heukamps Tannen bevindt zich alleen asfalt.

Op onderstaande foto’s is te zien hoe met een asfaltfrees sleuven worden gemaakt in het asfalt. De sleuf wordt met een speciaal ontworpen smalle bak verder uitgegraven. In de sleuf wordt de kabel aangelegd. De sleuf wordt vervolgens aangevuld en verdicht met een stamper met een speciaal ontworpen smal voetje. In een latere fase wordt door onze asfaltcollega’s het asfalt hersteld.

Let op: de foto’s zijn gemaakt voor de uitbraak van het coronavirus.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN