Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Oosterhof Holman kiest voor duurzaam vervoersmiddel bij wegwerkzaamheden N917

Vanaf september 2016 is Oosterhof Holman Infra aan de slag met het vernieuwen van de N917 tussen Siegerswoude en Ureterp. Het werken aan een 4 kilometer lange weg brengt voor een uitvoerder een hoop beweging met zich mee, weet ook uitvoerder Hendrik Lootsma: “Vaak stapte ik even in de auto als ik vanuit mijn directiekeet even naar de werkzaamheden moest rijden. Ook had één van mijn collega’s op de eerste werkdag ter plekke een stappenteller mee. Onbewust legden we ook nog eens enorme afstanden te voet af. Ik ben toen om mij heen gaan kijken naar een alternatief, waarbij ik ontdekte dat er in de buurt een fabrikant van elektrische wagentjes zat (Frisian Motors). Zij hebben ons één beschikbaar gesteld en dit beviel zo goed, dat we er toen vervolgens maar één voor langere tijd gehuurd hebben bij Verno.

De elektrische wagentjes zorgen ervoor dat je snel ter plekke kunt zijn wanneer dit nodig is, maar dat je hier geen brandstof voor hoeft te gebruiken. Een duurzaam en handig alternatief voor een auto, want je kunt hem gewoon in het stopcontact opladen. Ook rijden de wagentjes verrassend vlot, waardoor je snel op de plaats van bestemming kunt zijn. “We willen tijdens de werkzaamheden liever geen auto’s op het fietspad hebben, we vinden dus dat we dat zelf ook niet moeten doen. Zo’n elektrisch karretje is vanuit dit oogpunt dus ook een goede oplossing”, aldus Lootsma.

De werkzaamheden aan de N917 verlopen voorspoedig. Er wordt vanaf het Tolhek naar het kruispunt bij het Voorwerk toegewerkt en over ongeveer 14 dagen zal dit gedeelte voorzien zijn van nieuw asfalt. Wanneer dit is afgerond, zal er de andere kant opgewerkt worden richting Ureterp.

CO2-Prestatieladder

Deze maatregelen passen goed bij de duurzaamheidsambitie van Oosterhof Holman. Het bedrijf handelt al langere tijd op niveau 5 van de CO2-Prestatieladder, waarbij alles draait om energiebesparing, het efficiënt gebruikmaken van materialen en het gebruik van duurzame energie. De meeste CO2-uitstoot komt bij Oosterhof Holman voort uit brandstofverbruik en we dagen onszelf uit om dit nog verder terug te dringen. Het overschakelen op elektrische vervoersmiddelen is een mooi voorbeeld een maatregel wij toepassen om de CO2-uitstoot verder terug te dringen.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN