Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Koninklijke Oosterhof Holman sluit zich als eerste aan bij De Loskade

Tijdens de workshop ‘Op de koffie bij Claudy’ – die gehouden werd in de Waste Shelter op het Waagplein in Groningen – presenteerde Van Wijnen haar plannen voor De Loskade. Het belang van circulariteit werd ondersteund door presentaties van de internationaal bekende kunstenares Claudy Jongstra, Harald Friedl (CEO Circle Economy), Feike Sijbesma (CEO DSM via videoboodschap), Harm Beerda (CEO Koninklijke Oosterhof Holman) en Ben Bergsma (COO Van Wijnen Groep). De workshop was onderdeel van ‘Let’s Gro’, een festival over de toekomst van Groningen.

Out of the box

De bijeenkomst werd bijgewoond door bestuurders en ondernemers. Tijdens de bijeenkomst riep Peter Hutten, regiodirecteur van Van Wijnen Noord, ondernemers op om mee te doen met de realisatie van de woonwijk van de toekomst. Na het inhoudelijke deel gingen de aanwezigen in een interactieve sessie aan de slag om out of the box mee te denken om de woonwijk van de toekomst te realiseren.

Circulair? Gewoon doen!

Het credo van Koninklijke Oosterhof Holman omtrent circulair bouwen luidt kort gezegd: gewoon doen! De Rijksoverheid heeft als ambitie volledig circulair te zijn in 2050. Maar hiervoor moet nog enorm veel werk worden verzet. “Wij zijn ambitieuzer en gaan voor 100 procent circulair in 2030. Daarom steken we de handen uit de mouwen en gaan we aan de slag”, aldus Harm Beerda, CEO van Koninklijke Oosterhof Holman. “Voor de Loskade vertaalt dit zich onder meer naar de toepassing van al bestaande duurzame oplossingen om uiteindelijk tot energieneutrale woonconcepten te komen. Ook onderzoeken we hoe we vrijgekomen materialen binnen onze projecten kunnen hergebruiken op de Loskade. Het partnerschap met Van Wijnen betekent voor ons weer een goede stap richting een circulaire wereld.”

Harm Beerda vertelt over zijn visie op circulair bouwen
Deel op Facebook Deel op LinkedIN