Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Ontdek ons verhaal op de Infra Relatiedagen Hardenberg

Van 5 t/m 7 februari vind je ons op stand 504 (hal 5) van de Infra Relatiedagen Hardenberg. Middels AR (Augmented Reality) en 3D animaties vertellen we ons verhaal, met als thema ‘Wij maken infrastructuur voor nu en de toekomst’. Kom je ook langs?

Infrastructuur is wat ons verbindt

Infrastructuur is wat ons verbindt, waar onze samenleving op draait. De ambities voor een duurzame toekomst zijn groot, kijkend naar het Klimaatakkoord en de Bouwagenda. Wij maken klimaatdoelen concreet en tastbaar, waarbij kennis en praktijk hand in hand gaan. Zo dragen onze innovaties bij aan toekomstbestendige infrastructuur, die veel verder reikt dan de weg.

Energiecampus Leeuwarden

Een levend voorbeeld van toekomstbestendige infrastructuur is de Energiecampus Leeuwarden: hét corporate campusterrein binnen de gemeente Leeuwarden dat toekomstbestendige bedrijvigheid en kennis bundelt én verder brengt. Hier worden straks nieuwe technologieën op het gebied van duurzaamheid ontworpen, gemaakt, geëtaleerd en vermarkt. Niet alleen spreken over duurzaamheid, maar vooral doen! Wat in 2007 begon met een idee voor een ‘groene asfaltcentrale’ die draait op biogas en groen asfalt produceert, groeide door de jaren heen, in samenwerking met Ekwadraat, uit tot de Energiecampus Leeuwarden. De Energiecampus Leeuwarden wordt een broedplaats voor gelijkgestemden op het gebied van innovatie, duurzaamheid en de circulaire gedachte. Door volharding, te pionieren en alle benodigde procedures te doorlopen, zijn we nu ook daadwerkelijk in uitvoering.

Innovatief

Onze innovaties dragen bij aan toekomstbestendige infrastructuur. Zo zorgt QuakeShield voor sterke, bevingsbestendige gebouwen en zorgt de robot Fleet Cleaner voor schone scheepswanden, met als resultaat een enorme CO2-besparing. Ook leggen we duurzaam asfalt aan dat CO2 absorbeert en licht reflecteert, bouwen we vergisters voor de opwekking van duurzame energie en bedachten we een slimme oplossing die dijken versterkt. Ook participeren we in de Innovatieproeftuin van BuildinG in Groningen, een initiatief van OHPEN Ingenieurs en PolyCiviel. Samen met OHPEN Ingenieurs maken we duurzaamheid concreet.

Circulair

Klimaatverandering en schaarste van middelen dwingen ons na te denken over onze manier van leven en werken. Maar we kunnen niet blijven hangen in gedachten, het roer moet om. Ondertussen zijn wij alvast begonnen met het hergebruiken van de brug Ritsumasyl in Friesland. In juni 2018 maakte de oude brug in Ritsumasyl plaats voor een nieuwe biobased composiet brug. Het innovatieve eindproduct is een mooi staaltje circulariteit. Maar het tweede leven van de oude brug mag er ook zijn. Het valdeel van de brug wordt hergebruikt in Aldwâldmersyl (Oudwoudmerzijl). Zo besparen we schaarse middelen die anders gebruikt zouden worden voor de productie van een nieuwe brug.
Een nieuwe manier van leven betekent ook een nieuwe manier van samenwerken. We hebben samen met DDFK gemeenten, OHPEN Ingenieurs en andere kennisinstellingen de mouwen opgestroopt en zijn aan de slag gegaan op basis van vertrouwen.
Een soortgelijke aanpak hebben we gehanteerd voor de aanleg van circulaire infrastructuur op de Energiecampus Leeuwarden. De oude N31, een 1,6 km lange weg, wordt 100 procent hergebruikt als nieuwe toegangsweg (6.600 m2) en fietspaden (4.200 m2) op het nieuwe campusterrein. Dit betekent circulair hergebruik van álle materialen en een CO2-reductie van meer dan 70 procent.

Gespecialiseerde partners WEMAC en Wegwijsrent

Koninklijke Oosterhof Holman maakt infrastructuur voor nu en de toekomst. Gespecialiseerde partners WEMAC en Wegwijsrent zijn hierin een waardevolle aanvulling. WEMAC staat bekend als hét verhuurbedrijf met een breed aanbod aan moderne machines, goed gekwalificeerd personeel en een flexibele instelling. Ons machinepark bestaat onder meer uit frezen, veegzuigauto’s, wegdekreinigers, walsen, asfaltafwerkmachines en transportmiddelen. Dit stelt ons in staat om u volledig te ontzorgen bij asfaltwerkzaamheden. Hiernaast verhuren wij compleet uitgeruste asfaltsets met vakbekwame bemanning, zoals balkmannen, walsmachinisten, asfalt afwerkers en uitvoerders.

Wegwijsrent is dé specialistische verkeersmanager bij wegwerkzaamheden, evenementen en calamiteiten. Of het nu gaat om bebakening bij wegwerkzaamheden, advisering bij bestekken of snel handelen bij een calamiteit; een goede én veilige verkeersvoorziening is bij ons essentieel. Het team van Wegwijsrent is dagelijks op zoek naar de perfecte balans tussen veiligheid, doorstroming en bereikbaarheid. Daarbij gaat het om het zeker stellen van de veiligheid voor weggebruikers en het mogelijk maken van een veilige werkplek voor wegwerkers. Ook nemen we aspecten als minimale verkeershinder, bereikbaarheid bij calamiteiten en het tijdelijk vervallen van een bushalte of invalidenparkeerplaats uiterst serieus.

Benieuwd?

Benieuwd hoe we onze visie op toekomstige infrastructuur laten zien op de beurs? Je bent van harte welkom op stand 504!

Deel op Facebook Deel op LinkedIN