Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Nieuwe samenwerking op het gebied van digitalisering en robotisering

Als Oosterhof Holman zijn wij ervan overtuigd dat de markt de komende jaren drastisch gaat veranderen onder invloed van digitalisering en robotisering van onze samenleving. We zijn ervan overtuigd dat deze ontwikkeling garant staat voor nieuwe kansen. Op dit moment zijn we aan het onderzoeken welke kansen robotisering en digitalisering kunnen bieden voor onze divisies.

Eén van de richtingen die we nader onderzoeken is kunstmatige intelligentie (KI) of artificiële intelligentie (AI). Kunstmatige intelligentie zijn apparaten die reageren op data of impulsen uit hun omgeving en op basis daarvan zelfstandig beslissingen nemen. Het gaat bij KI dus niet om de rekenkracht, maar om de mogelijkheid (zelfstandig) te leren en beslissingen te nemen. De apparaten zijn zich echter niet bewust van de taken die ze uitvoeren maar worden hierin getraind door van tevoren geschreven scripts en worden steeds slimmer doordat ze de algoritmes en patronen gaan volgen. Door te leren van hun eigen fouten, leveren ze een beter resultaat. Je spreekt hierbij van Machine Learning. Uiteindelijk streven wij naar een techniek waarmee schadebeelden worden herkend door foto’s. Hierbij kun je denken aan roest, scheuren in beton/staal/asfalt, betonrot, gas-, water-, en olielekkages.

We zien hierbij mogelijkheden voor onze recente activiteiten in Amsterdam waarbij we 150.0000 bomen moeten inspecteren (het identificeren van on- en gezonde bomen per soort) en tientallen kademuur inspecties (het lokaliseren van scheuren vanaf 0,1 mm) gaan uitvoeren. Hiervoor hebben we samenwerking gezocht met Dronequest & Cursor Asset Management. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking vol innovatie!

Deel op Facebook Deel op LinkedIN