Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Nieuwe Campusbrug in Lelystad!

Vandaag mogen we het heugelijke nieuws bekendmaken dat Koninklijke Oosterhof Holman de nieuwe Campusbrug in Lelystad mag gaan bouwen. Deze brug komt tussen de Landstrekenwijk en het campusgebied met middelbare school Porteum. Op maandag 6 december begint de bouw van deze Campusbrug. De brug komt over de Middendreef heen en zorgt straks voor een snelle verbinding tussen west en oost Lelystad

In oktober hebben we in bouwteam een maakbaar ontwerp afgerond. Dit bouwteam bestaat uit gemeente Lelystad, Ohpen Ingenieurs & Innovators, Farsk (architect) en WSP (engineering). De gemeente Lelystad heeft een aantal eisen voor het ontwerp meegegeven aan het bouwteam. Bijvoorbeeld dat de brug sierlijk, transparant moet zijn en op moet gaan in het landschap. Transparant betekent dat je door de zijkanten van de brug heen kunt kijken. Omdat Flevoland ooit de Zuiderzee was, is het ontwerp gebaseerd op een schip. De 17e-eeuwse scheepsconstructies zijn te herkennen in de zijkanten van de brug.

Voorbereidingen zijn inmiddels getroffen voor de bouw. De bouw van de brug begint op maandag 6 december. Volgens planning duurt de bouw tot het voorjaar van 2022. Tot wanneer precies is afhankelijk van het weer en van levertijden van materialen.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN