Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Nieuwbouw brug Dronryp gegund aan Oosterhof Holman

Provincie Fryslân heeft de nieuwbouw van de brug over het Van Harinxmakanaal in Dronryp gegund aan Koninklijke Oosterhof Holman. De huidige brug is ruim 75 jaar oud en is in zo’n slechte staat dat zwaar verkeer niet meer over de brug kan. Ook wordt de brug niet bediend boven windkracht zes. De nieuwe brug draagt bij aan de ambitie van het provinciale coalitieakkoord 2015-2019 om het Van Harinxmakanaal bevaarbaar te maken voor grotere vrachtschepen (Klasse V).

Oog voor de omgeving

Bij de aanbesteding keek de provincie extra goed naar de belangen van omwonenden en bedrijven. ‘We hebben bewust een aannemer gekozen die veel oog heeft voor de omgeving van de brug en met slimme oplossingen komt. Zo heeft Oosterhof Holman de verwachte hinder van een jaar terug weten te brengen naar zeven maanden. En er komt sowieso een pontje voor fietsers en voetgangers dat aansluit op de treintijden’, zegt gedeputeerde Sietske Poepjes.

Ontwerpsessies

Het ontwerp van de brug, gemaakt door de architecten van ipv Delft, is tijdens de inloopavond in september 2016 enthousiast ontvangen. Het ontwerp ligt op hoofdlijnen vast. De komende maanden zoekt de projectorganisatie intensief contact met de direct betrokkenen, dorpsbelang en inwoners van Dronryp. Inwoners worden betrokken bij de verdere uitwerking van het ontwerp van de brug en de inrichting van de omgeving tijdens ontwerpsessies.

Bereikbaarheid

Vanuit de omgeving zijn er zorgen over de bereikbaarheid tijdens de bouw. Provincie en aannemer voeren daarom de komende weken gesprekken met direct betrokkenen over maatregelen die de omgeving bereikbaar moeten houden tijdens de bouw. Op donderdag 15, 22 en 29 juni is Martine Nauta, omgevingsmanager van Oosterhof Holman, aanwezig in MFA d’Âld Skoalle. Tussen 16.00 en 18.00 kunt u hier binnenlopen voor uw vragen.

Samenwerking

Er wordt samengewerkt vanuit een projectorganisatie met medewerkers van de provincie Fryslân, de architect en Oosterhof Holman. ‘Wij werken graag op deze wijze samen met onze opdrachtgevers’, vertelt Harm Beerda, algemeen directeur van Oosterhof Holman. ‘We maken zo maximaal gebruik van elkaars kwaliteiten en dat komt het werk alleen maar ten goede.’

Planning

De komende maanden werkt de projectorganisatie aan de optimalisatie van het ontwerp van de brug en de directe omgeving ervan. Op verzoek van dorpsbelang starten de werkzaamheden na het jubileumfeest van de kaatsclub in 2018. Tijdens de zomermaanden wordt de huidige brug gesloopt en na de bouwvak start de opbouw van de nieuwe brug. In februari 2019 is de nieuwe brug gereed en kan deze weer jaren mee.

Bron: Provincie Fryslan

Deel op Facebook Deel op LinkedIN