Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

LTO themadag ‘Boerderij van de toekomst’

Donderdag 7 maart faciliteerde Koninklijke Oosterhof Holman een themadag voor leden van LTO Noord afdeling Smallingerland. Het thema voor deze dag was ‘de boerderij van de toekomst’. Aan de hand van verschillende bedrijfsbezoeken werden leden geïnspireerd op het gebied van duurzame bedrijfsvoering.

Zonne-energie voor duurzame bedrijfsvoering

De ontvangst vond plaats op het melkveebedrijf van de familie Bijstra- van Nooi in Hoornsterzwaag. We gaven uitleg over duurzame bedrijfsvoering en wat wij als Koninklijke Oosterhof Holman doen om bij te dragen aan de energieneutrale boerderij van de toekomst; denk bijvoorbeeld aan biovergisting, zonnepanelen aanleggen, erfverharding en sleufsilo’s met perssappen scheiding ter voorkoming van erfafspoeling. Op het melkveebedrijf van de familie Bijstra- van Nooi gebeurt dit aan de hand van ruim 700 zonnepanelen die ons dochterbedrijf Elize Energie in januari installeerde. De leden van LTO kregen tijdens een rondleiding over het bedrijf uitleg over de installatie en werking van deze zonnepanelen.

Combinatie zon met windenergie

Vervolgens ging de hele groep door naar Zevenhuizen voor een rondleiding op het bedrijf van de familie Pijpker. Ook hier installeerde Elize Energie zonnepanelen. Daarnaast maakt deze familie gebruik van een windmolen om energie op te wekken. Zo kan het bedrijf het hele jaar door gebruik maken van duurzame energie.

Op bezoek bij Oosterhof Holman

Tot slot vertrok de groep naar Grijpskerk voor een rondleiding op het bedrijventerrein van Koninklijke Oosterhof Holman. Na een kijkje in de werkplaats werd de succesvolle themadag afgesloten met een buffet in het Bakkerscafé van Bakkerij Jager in Grijpskerk.

Gerelateerd:

Deel op Facebook Deel op LinkedIN