Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Levering Volkswagen ID.3

In 2020 investeerde Oosterhof Holman flink in de verdere elektrificatie van het wagenpark. Al vaker verscheen er nieuws over de veranderingen die Oosterhof Holman doorvoert op gebied van duurzaamheid en hoe de toekomst eruit gaat zien voor de materieeldienst van het bedrijf. We kunnen u vertellen. Die toekomst is hier! Ook het coronavirus weerhoudt ons er niet van de verduurzaming voort te zetten.

Begin november vond de aflevering van de Volkswagen ID.3 plaats op het Oosterhof Holman terrein in Grijpskerk. Er kwamen 20 elektrische voertuigen bij. Dit betekent dat het aantal elektrische voertuigen in plaats van brandstof exemplaren nu op ruim 60 staat. De Volkswagen ID.3 is volledig energieneutraal geproduceerd, van materiaal tot eindproduct.

Elektrificeren materieel

Naast het elektrificeren werkt Oosterhof Holman inmiddels ook al met een 2-tons elektrische minigraver en wordt er gebruik gemaakt van een volledig elektrische mini-shovel. De elektrificatie van het materieel breidt de komende tijd uit. Dit jaar worden twee 9-tons elektrische graafmachines geleverd door het bedrijf Limach. Een primeur in de Nederlandse bouwsector!

Energiecontainer

Met het elektrificeren van werktuigen en het wagenpark ontstaan andere uitdagingen, namelijk op gebied van het (duurzaam) opladen. De daken van de kantoren, werkplaatsen en loodsen van Oosterhof Holman zijn daarom voorzien van zonnepanelen door Elize Energie. Daarnaast is de energiecontainer ontwikkeld. De energiecontainer is inmiddels in eigen huis gebouwd en klaar voor gebruik. De 20ft container is uitgerust met een accupakket en 36 zonnepanelen. Hiermee kunnen op locatie rechtstreeks auto’s en elektrische werktuigen worden geladen.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN