Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Oosterhof Holman Milieutechniek hijst leiding van zo’n 3.520 kg

In opdracht van Gasunie verricht Oosterhof Holman Milieutechniek verschillende metingen en eventueel verificatieopgravingen van gasleidingen om het gasnetwerk in tact te houden. Zo ook in Veendam, waar na een meting bleek dat veertig meter aan leiding opgetild moest worden voor nadere inspectie. Een behoorlijke klus!

Betonpoer

Op een DCVG-meting die verricht is op de leiding was een mogelijke indicatie te zien ter hoogte van de betonpoer waar de leiding op rust. Normaal gesproken wordt de grond om de leiding heen weggegraven voor nadere inspectie maar vanwege de betonnen fundering was dit niet mogelijk en moest de leiding worden opgetild om nader geïnspecteerd te kunnen worden.

Bijzondere hijsconstructie

Om het betreffende buisgedeelte ver genoeg van de grond te krijgen – namelijk zeventig centimeter – moest zo’n veertig meter aan buis worden vrij gegraven en worden opgetild. Zoiets vereist veel rekenwerk en een bijzondere hijsconstructie: één meter buis weegt namelijk al zo’n 88 kilo, in dit geval hebben we te maken met veertig meter en dus zo’n 3.520 kilo.

Inspectie

Toen de leiding eenmaal ver genoeg van de grond was, is er gelijk een begin gemaakt aan de inspecties. Tot op heden is er nog niks opmerkelijks gevonden, er wordt nog even doorgezocht maar de verwachting is dit hier verder geen bijzondere maatregelen getroffen hoeven te worden.

Lees meer:

Over Oosterhof Holman Milieutechniek
Oosterhof Holman Milieutechniek van start met nieuw onderhoudscontract Gasunie
Waarborging veilige ligging leidingen
Leidingen onderhoud
Saneren oude leidingen

Deel op Facebook Deel op LinkedIN