Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Koolmonoxidemeting leidt tot donatie Nij Smellinghe

Donderdag 17 november heeft aannemer Koninklijke Oosterhof Holman een cheque ter waarde van 500 euro overhandigd aan Stichting Vrienden Van Nij Smellinghe, bestemd voor de kinderafdeling van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Vreemd genoeg was de aanleiding een koolmonoxidemeting op Texel.

Hoe het tot stand kwam

Onlangs waren enkele collega’s van Oosterhof Holman Milieutechniek, waaronder uitvoerder Romke Pietersma, op gasontvangststation Texel van Gasunie bezig met de vervanging van de straatpotten (putdeksels, red.), boven het afsluiterschema. Gedurende de uitvoering mochten ze gebruik maken van de kantine in een nabij gelegen loonbedrijf. In werktenue en voorzien van een Lel/CO2/N2-meter togen de mannen naar het bedrijf. Ze waren echter nog niet binnen of de meetapparatuur ging af: er werd koolmonoxide gemeten. Bij nader onderzoek bleek de oorzaak een zeer oude gaskachel te zijn die in de ruimte stond. Een medewerker van het bedrijf gaf aan dat ze vaker last had van hoofdpijn en duizeligheid als ze te lang in de ruimte was, maar ze had de klachten nooit geassocieerd met de gaskachel. Uiteraard werd het euvel meteen verholpen door de mannen.

Actie Gasunie

Gasunie stimuleert de aandacht voor veiligheid bij haar medewerkers en bij medewerkers van bedrijven die voor haar werkzaam zijn. Wanneer zij zich op dat gebied extra onderscheiden komen zij in aanmerking voor een cheque van 500 euro, te doneren aan een goed doel naar eigen keuze. De actie op Texel werd door Gasunie zo gewaardeerd dat de betrokkenen medewerkers van Oosterhof Holman ook werden beloond met de cheque. Waar een simpel bakje koffie al niet goed voor kan zijn!

Foto: v.l.n.r.: Nora Tijman (Gasunie), Romke Pietersma (Oosterhof Holman), Henk den Haan en Heidi de Leeuw (beiden Stichting Vrienden van Nij Smellinghe)

Deel op Facebook Deel op LinkedIN