Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Koninklijke Oosterhof Holman en Fleet Cleaner bouwen nieuwe containers

Afgelopen jaren heeft Oosterhof Holman intensief samengewerkt met de Fleet Cleaner. De Fleet Cleaner is een robot en een prachtige innovatieve oplossing voor het reinigen van scheepshuiden onderwater. De robot in staat een volledige reiniging uit te voeren tijdens het laden en lossen van vracht. Het resultaat: een schone romp, waarmee de schepen 5-10% op brandstofkosten besparen en aanzienlijk minder schadelijke uitstoot hebben.

De Fleet Cleaner robot

De robot bevestigt zich door middel van magneten aan het schip en kan hij onder alle omgevingsomstandigheden reinigen. Vervolgens wordt het scheepsoppervlak door middel van hogedruk waterjets en enkele honderden bar waterdruk gereinigd. De robot vangt het vervuilde water op in de waterzuiveringsinstallatie, zodat het watermilieu niet wordt beïnvloed door de reinigingsoperatie. Het waterzuiveringssysteem bestaat uit verschillende filtersystemen en zorgt dat alle delen worden gefilterd. Zo wordt residu in het water zoals schelpen en zeewier tot de zeer milieubelastende coating voorkomen. Kortom een sluitend systeem!

Nieuwe containers ingericht

Oosterhof Holman heeft samen met Fleet Cleaner een nieuwe hogedrukunit en waterzuiveringsinstallatie gebouwd in Grijpskerk. Na het selecteren van de verschillende componenten is deze in een 3D ontwerp uitgetekend. Op basis van dit ontwerp zijn de containers gebouwd en ingericht. Onze ervaren HDPE- en RVS lassers hebben het verbindende leidingwerk er vakkundig in gemaakt. Vervolgens hebben onze elektromonteurs ervoor gezorgd dat de kabels tussen de verschillende componenten en schakelkast zijn aangelegd. Bij de werkplaats in Grijpskerk zijn de systemen uitvoerig getest. Zo kan de Fleet Cleaner direct full scale aan het werk wanneer de containers op het werkschip worden geplaatst.

Een goed doordachte technische oplossing die ervoor zorgt dat we de wereld een beetje schoner maken en volledig past binnen de visie van Oosterhof Holman. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Roel Deelstra via 06-27004473.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN