Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

De pilot voor het vervangen van de kades voor gemeente Amsterdam gaat van start!

Met Kade2.020 zijn we de afgelopen tijd bezig geweest met het ontwikkelen van een innovatieve manier om de kademuren van Amsterdam te vervangen. Eind november ging de eerste paal in de grond. Op 8 december was het symbolische startmoment voor de eerste pilot van het vervangen van de kades in Amsterdam. Een mooie mijlpaal waar Oosterhof Holman met betrokken partijen CMD, Sweco en Strackee de afgelopen jaren naar toe hebben gewerkt.

Wij spraken Frans van Dijk van CMD, onderdeel van Kade 2.020, over het eerste project en de samenwerking die geleid heeft tot een innovatieve manier van kademuurvernieuwing.

 

Frans “Het is een mooi moment dat het eerste project officieel van start is gegaan. Toen we met de uitdaging begonnen om een goede oplossing te vinden voor het vervangen van de kades in Amsterdam was het belangrijk om de juiste mensen bij elkaar te krijgen. Vervolgens was het de uitdaging om ook de innovatieve oplossing te vinden. Die oplossing hebben we gevonden, mede door de goeie mix van het team”.

 

Met Oosterhof Holman, CMD, Sweco en Strackee is een innovatie ontwikkeld voor het vervangen van de kades namelijk EZ-flow. Met EZ-flow worden niet zomaar de kades vervangen. De kades worden op een dusdanige manier vervangen dat alle aspecten die voor overlast en vertraging zorgen worden vermeden. Denk aan geen schade aan gebouwen, geen trillingen, bomen die blijven staan en geen overlast in de straat. Frans “EZ-flow is nu zo ontwikkelt dat we geen bouwkuip nodig zijn en vanaf het water te werk kunnen. Dit zorgt ervoor dat we met zo min mogelijk kosten en overlast de kades kunnen vervangen. Mensen hebben amper door dat we bezig zijn”.

 

Een mooi moment dat fase 1 van de werkzaamheden nu van start zijn gegaan. Frans “Officieel is dit nu een pilot. De pilot is het sluitstuk van 2 jaar engineeren.”

 

De praktijk moet nu laten zien dat EZ flow ook echt zo werkt zoals de innovatie is ontwikkeld. Daarnaast stopt het innoveren nooit en gaat dit ook tijdens de uitvoering van het pilot door om EZ-flow nog beter te maken. Frans “We zijn blij met een opdrachtgever als gemeente Amsterdam. Zij denken proactief mee en geven ons de kans om onze innovatie in de praktijk te laten zien”.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN