Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Hip Buma al 50 jaar bij Oosterhof Holman!

Vandaag is een bijzondere dag voor Hip Buma. Op 24 augustus 1972 trad Hip bij Oosterhof Holman in dienst. Vandaag viert hij zijn 50-jarig jubileum! Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal, Hip!

In de 50 jaar bij ons bedrijf heeft Hip vast heel wat meegemaakt. We belden hem op voor een interview.

In 1972 is Hip gestart als leerling machinist. Eerst op een trekker, daarna op de shovel. Dat beviel Hip goed. Na zijn diensttijd is hij hiermee verder gegaan tot en met zijn 50e. Meest zat hij in Noord-Nederland, waarvan ook een jaar of 5 op de Waddeneilanden. Maar het werk voer hem ook wel eens verder. Zo zat hij ook o.a. in Haarlem en Breda. De laatste 15 jaar is Hip kraanmachinist, waarvan alweer meer dan 4 jaar voor CHP. “Kraan of shovel, het maakt mij eigenlijk niet zo veel uit. Ik heb in beide veel plezier.”, aldus Hip.

Welke belevenis is je het meest bij gebleven in de halve eeuw dat je bij ons bedrijf werkt?

Hip antwoordt vrijwel direct: “De sneeuwstorm van 1979. Als jonge vent was dit een enorme belevenis. Wat heb ik een sneeuw geschoven in die tijd. Ik heb er echt van genoten!”

Hip vult aan met een leuke anekdote; “Onze oudste zoon is opzichter bij de gemeente Leeuwarden. Zo mocht hij mijn werk inspecteren.”

Zijn werk is met de jaren flink veranderd. De grootste verandering was volgens Hip de overgang van meetplanken naar eerst laser en later naar het huidige GPS. “Wat een voordelen heeft dit opgeleverd zeg! Dat geldt ook voor de opkomst van mobiele bereikbaarheid. Zo was vroeger het leeghalen van de boten in de havens van de eilanden, een goede afstemming en communicatie een hele toer. De overgang naar mobilofoons en later de mobiele telefoons heeft het werk heel wat eenvoudiger gemaakt!”

Tot slot, wat maakt het werken bij ons bedrijf zo leuk?

“De gemoedelijkheid en geen gezeur. De betalingen zijn altijd op tijd en de sfeer is goed.” En zo bereik je met gemak een 50-jarig jubileum.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN