Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

Groningse aannemers aanschouwen QuakeShield in Zijldijk

Deze week bracht een aantal van de grootste aannemers in Groningen een bezoek aan Zijldijk. Hier versterkt Van Wijnen een vijftal woningen van woningcorporatie Marenland in opdracht van Centrum Veilig Wonen met QuakeShield, een gepatenteerd en innovatief product van Oosterhof Holman en SealteQ dat metselwerk preventief versterkt. De Groningse bouwers waren te spreken over het product en sloegen de werkzaamheden aandachtig gade. Doordat QuakeShield eenvoudig, veilig en snel is aan te brengen op ieder woningtype, kan in principe iedere aannemer na een korte instructie het product toepassen.

Dit wordt al bewezen in Zijldijk, waar middels een strak draaiboek in slechts vier dagen tijd de vijf woningen aardbevingsbestendig worden gemaakt. In het oorspronkelijke plan had de constructeur gekozen voor stalen portalen bij de voor- en puntgevel, maar met QuakeShield wordt slechts een tweetal koolstof strips en de inmiddels herkenbare groene taai-elastische lijm toegepast. Tevens worden met behulp van stalen ankers koppelingen gemaakt tussen de versterkte gevels en de aansluitende betonvloeren en dakconstructies.

Nul op de meter

Naast het bouwkundig versterken zorgt aannemer van Wijnen ervoor dat de woningen in korte tijd worden omgebouwd tot Nul op de Meter-woningen. In de praktijk komt het erop neer dat de gevels van de woningen worden geïsoleerd en dat de daken worden voorzien van zonnepanelen. De totale werkzaamheden nemen 5 tot 6 weken in beslag.

Deel op Facebook Deel op LinkedIN