Advies op maat

Contact opnemen

Wilt u advies over een specifiek onderwerp? Of heeft u een vraag of opmerking?

Vul dan het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Advies op maat Contact opnemen
Terug naar Nieuws

FIER Infra voorziet de Noordelijke Ringweg Groningen van nieuw asfalt

In het weekend van 15 t/m 18 juli 2016 werd een groot deel van de noordelijke ring Groningen afgesloten voor werkzaamheden aan het wegdek. Fier Infra, bestaande uit Koninklijke Oosterhof Holman, Jansma Drachten, Koninklijke Sjouke Dijkstra en Roelofs Den Ham, is in dit weekend aan de slag gegaan met het vervangen van de asfaltdeklaag. In dit weekend werd de oude asfaltdeklaag verwijderd en een nieuwe deklaag aangebracht. Tegelijkertijd werd er onderhoud uitgevoerd aan de Plataanbrug, de brug over het Reitdiep.

Afsluiting

Om de werkzaamheden zo veilig en vlot mogelijk te laten plaatsvinden, werd de noordelijke ring van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur volledig afgesloten tussen de Westelijke Ringweg en de Bedumerweg. Het verkeer werd omgeleid via de Oostelijke en Zuidelijke Ringweg.

Voorbereiding FIER Infra

Voorafgaand aan de asfaltwerkzaamheden is FIER Infra al volop aan de slag geweest met diverse werkzaamheden rondom de Noordelijke Ringweg. Zo werd er al een nieuw afwateringsysteem langs de ringweg aangelegd, zijn de geleiderails en geluidsschermen vervangen en zijn er diverse voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

De werkzaamheden aan het Noordelijke en Oostelijke deel van de ring, zullen doorgaan tot eind augustus. Naast het vervangen van de asfaltlaag wordt er aandacht besteed aan het vernieuwen van de geluidsschermen en het vervangen van de bebording. De werkzaamheden aan de oostelijke, westelijke en noordelijke ring zijn ongeveer vijf jaar geleden begonnen en worden hiermee klaargemaakt om de omleidingen voor de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg op te vangen.

Oosterhof Holman is één van de vier combinanten van FIER Infra

Bijzondere gast

De aanwezige medewerkers mochten dit weekend een bijzondere gast ontvangen. Gedeputeerde Fleur Gräper vereerde de medewerkers van Fier Infra met een bezoekje. Ze stak zaterdagmiddag zelf ook nog even de handen uit de mouwen door mee te helpen met de asfaltploeg. Zij nam onder andere plaats op de asfaltmachine en maakte hierdoor in de praktijk mee hoe de werkdag van een asfaltmedewerker eruit ziet.

Haar aanwezigheid getuigt van een stukje betrokkenheid vanuit de provincie. Deze initiatieven worden door ons dan ook met open armen ontvangen!

Deel op Facebook Deel op LinkedIN